SK: Suomen anonyymin huumekaupan keskus hävisi Tor-verkosta jo ennen Tullin mittavaa takavarikkoa

Tulli tiedotti viime viikolla takavarikoineensa aiemmin tänä vuonna Silkkitie-sivuston verkkopalvelimen sisällön. Suomen Kuvalehden tietojen mukaan huumekauppasivun toiminta oli loppunut jo aikaisemmin.

Anonyymissä Tor-verkossa toimineella Silkkitie-kauppasivustolla oli vuosien ajan myyty merkittäviä määriä huumeita. Lehden mukaan kauppapaikan toiminta oli loppunut jo pari kuukautta ennen kuin Tulli tiedotti mittavasta takavarikostaan.

Toiminnan loppumisesta oli ilmoitettu etukäteen Torilaudalla, joka on Tor-verkossa toimiva nimetön keskustelupalsta. Anonyymiä viestiä oli ensin pidetty vitsinä, mutta joka tapauksessa Silkkitie oli kadonnut jo helmi-maaliskuun vaihteessa, lehti kertoo.

Verkko-osoitteessa on nyt ilmoitus, jonka mukaan Tulli, Ranskan poliisin kyberkeskus ja Europol ovat sulkeneet palvelun. Kauppapaikka ehti olla tätä ennen poissa pitkään.

Vuonna 2013 perustettu Silkkitie teki Suomessakin huumeiden postimyynnistä ilmiön, sillä se eliminoi välikädet huumekaupasta ja oli aiempaa riskittömämpää. Tulli ei ole kertonut, missä maassa takavarikoitu verkkopalvelin sijaitsi.

Lue myös:

    Uusimmat