Suomen Tulli takavarikoi Silkkitien verkkopalvelimen sisällön – osa huumekauppiaista siirtyi muille laittomille kauppapaikoille

Suomen tulli on takavarikoinut Silkkitie-kauppapaikan verkkopalvelimen ja sen sisällön kokonaisuudessaan. Tulli kertoo asiasta tiedotteessaan.

Suomen tulli on takavarikoinut yhteistyössä ulkomaisten viranomaisten kanssa Tor-verkossa vuodesta 2013 toimineen Silkkitien verkkopalvelimen aikaisemmin tänä vuonna. Esitutkinnassa selvinneiden tietojen perusteella Suomen tulli on tehnyt myös merkittävän bitcoin-takavarikon.

Silkkitienä ja Valhallana tunnetun kauppapaikan kautta on useamman vuoden ajan myyty merkittäviä määriä huumausaineita ja muuta laitonta tavaraa. Kaupat ovat johtaneet suureen määrään rikostutkintoja Suomessa ja ulkomailla.

Silkkitie oli yksi pitkäikäisimmistä ja kansainvälisesti tunnetuimmista Tor-verkossa toimineista huumausaineita myyneistä kauppapaikoista. Kun viranomaiset sulkivat sivuston, osa suomalaisista huumausaineiden myyjistä siirsi toimintansa muille Tor-verkon laittomille kauppapaikoille, kuten Wall Street Markettiin, Tulli kertoo tiedotteessaan.

Esitutkinnan aikana Suomen tulli on tehnyt yhteistyötä Ranskan viranomaisten, Europolin ja muiden maiden viranomaistahojen kanssa.

Asiakokonaisuuden esitutkinta on kesken, eikä siitä tiedoteta tässä vaiheessa enempää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja