Vaviskaa huumekauppoja käyneet! Tulli nappasi taas netin huumekauppapaikan tiedot haltuunsa

Salatussa Tor-verkossa toimineen Sipulimarket-kauppapaikan verkkopalvelin ja sen sisältö on takavarikoitu, tiedottaa Tulli tänään tiedotteessaan.

Silkkitie-tapauksessa yli 300 epäiltyä huumerikosta – krp kertoo, mitä tapauksesta nyt tiedetään 6:12
Aiemmin viranomaiset saivat haltuunsa Sipulikanava-verkkopalvelun tiedot, joiden myötä lukuisat huumeita ostaneet ja myyneet päätyivät tuomiolle.

Tulli kertoo takavarikoineensa Sipulimarketin verkkopalvelimen yhteistyössä ulkomaisten viranomaisten kanssa. Kauppapaikka on toiminut vuodesta 2019 lähtien.

Palvelu ajattiin alas tänään puolilta päivin. Tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkonen luonnehtii takavarikkoa merkittäväksi.

– Kyseessä on yksi merkittävimmistä huumekauppapaikoista, hän sanoo.

Tutkinnan yhteydessä Tulli kertoo takavarikoineensa bitcoin-virtuaalivaluuttaa.

Sivustolla on myyty merkittävä määrä huumausaineita ja muuta laitonta tavaraa. Poikkeukselliseksi sivuston tekee se, että se on ollut ainoa suomenkielinen Tor-verkossa toiminut "huumemarketti" sen jälkeen, kun Silkkitie- ja Valhalla-nimillä toiminut kauppapaikka sulkeutui keväällä 2019. Sipulikanavan takavarikon myötä lukuisten henkilöiden käymät huumekaupat tulivat viranomaisten tietoon, johtaen rikostutkintaan ja tuomioihin.

Tullista ei kommentoida toistaiseksi, onko myös Sipulimarketin palvelintakavarikon johdosta oletettavissa vastaavia rikostutkintoja.

Salatussa verkossa toimii lisäksi keskustelupalstoja, joissa huumekauppoja järjestellään, mutta niiden toimintamalli eroaa Sipulimarketin kaltaisista verkkokaupoista, joiden tyyli mukailee tavanomaisia netin verkkokauppoja.

Tulli ei aio tiedottaa asiasta enempää.

Lue myös:

    Uusimmat