Tor-verkon Sipulikanava on suljettu – salatulla sivustolla keskusteltiin rikollisuudesta ja käytiin avointa huumekauppaa

Anonyymissä tor-verkossa toiminut suomalainen keskustelupalsta Sipulikanava on suljettu. Sivuston tilalle on ilmestynyt ilmoitus sulkemisesta sekä Tullin ja keskusrikospoliisin logot.

Tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkonen kertoo, että asiaan liittyen on tehty kiinniottoja. Viranomaiset tutkivat asiaa ainakin törkeänä huumausainerikoksena. Yksityiskohtia Sinkkonen ei kuitenkaan avaa ja kertoo, että toistaiseksi asiaa ei kommentoida.

Sipulikanava oli niin sanottu kuvalauta, eli eräänlainen keskustelupalsta, joka koostuu useammasta eri osastosta tai ”alalaudasta”.

Kuvalaudoille tyypillisesti myös Sipulikanavan alalaudat oli jaoteltu aihepiireittäin. Osa Sipulikanavan alalautojen keskusteluista pyöri huumausaineiden ja rikollisuuden ympärillä. Palvelussa myös käytiin avointa huumekauppaa.

Sipulikanava ei ollut perinteinen nettisivu, vaan tor-verkon piilopalvelu. Piilopalveluun päästäkseen kävijän tarvitsee käyttää erillistä, tor-verkon selaamiseen tarkoitettua sovellusta tai palvelua. 

Oikein käytettynä tor-verkko piilottaa muun muassa käyttäjänsä henkilöllisyyden ja sijainnin.

Syyskuussa poliisi kertoi paljastaneensa laajan amfetamiinikaupan Sipulikanavalla. Keväällä poliisi tutki tapausta, jossa Sipulikanavalla sovittu amfetamiinikauppa oli päättynyt aseelliseen ryöstöön.

Lue myös:

    Uusimmat