SJK-vahvistuksella järkyttävä vuosi – veli kuoli ja polvi reistaili

SJK:n Billy Ions on joutunut kohtaamaan kauden aikana vaikeuksia sekä kentällä että sen ulkopuolella. Loukkaantumiset ovat vaivanneet, ja hänen veljensä menehtyi. 

Videolla PS Kemin putoamisen varmistumisesta. 

SJK:n englantilaishyökkääjä joutui sivuun loppukaudeksi polvivamman takia, ja hän odottaa leikkausta. Polvivamma ei ole kuitenkaan mitään sen rinnalla, että hänen 24-vuotias veljensä Paul Ions kuoli uintionnettomuudessa. 

Ions kertoi vaikeuksistaan SJK:n verkkosivujen haastattelussa.  Veli Paul oli viettämässä lomaa Ibizalla 24-vuotissynttäreitään, ja veli sai musertavan tiedon. 

– Se oli traaginen onnettomuus, Ions kertoi. 

– Olin itse vaikeassa tilanteessa jalkapalloilullisesti ja sitten tulee vielä nämä uutiset kotoa. Matkustin silloin muutamaksi viikoksi kotiin, auttamaan perhettä vaikeina aikoina. On tämä vieläkin aika vaikeaa, Ions jatkaa.

Bill on perustanut rahaston, jonka avulla kerätään rahaa elvyttämisen ja ensiavun opettamiseen. 

Liian aikaisin kehiin

Viime kaudella Ions teki 12 maalia Veikkausliigassa. Tällä kaudella hän on saanut kasaan kahdeksan ottelua, joissa ei ole nähty maaleja. Elokuun alun VPS-ottelu jäi hänen viimeisekseen. 

Vaikeudet alkoivat jo kuitenkin viime kaudella. 

– Pelasin kuitenkin kivuista välittämättä. Otin siihen piikkejä helpottamaan kipua, ja se tuntui siten hyvältä. Kun sitten tulin pre-seasonille takaisin, se tuntui aluksi ihan hyvältä, mutta ongelma oli tietenkin vielä siellä.

Jalka leikattiin alkuvuodesta, ja leikkaus sujui hyvin. Hän palasi keväällä kehiin, muttei ollut oma itsensä. 

– Näin jälkeenpäin mietittynä, en ollut ehkä sittenkään niin valmis vielä pelaamaan niin paljoa. En kokenut silloin mitään painetta siitä, että pitäisi pelata, mutta minusta itsestäni tuntui, että haluan pelata. Myös päävalmentaja kaipasi minua kentälle, kuten koko joukkue.

– Mutta jos olen ihan rehellinen, niin minun ei olisi pitänyt vielä pelata silloin. Oli liian aikaista ja olin liian innokas. Olin kuitenkin melkein viisi kuukautta täysin sivussa.

Lue myös:

    Uusimmat