Mainos

Sivulliset yrittivät auttaa autossa läkähtyvää koiraa, vihainen omistaja raivosi

MTV Uutiset sai lukijalta kuvan ja kertomuksen auringonpaahteessa olevaan autoon jätetystä koirasta, jonka omistaja oli sanallisesti hyökännyt paikalle tulleita auttajia kohtaan.

Koiran omistaja oli pysäköinyt auton S-Marketin parkkipaikalle Helsingin Konalassa ja jättänyt koiran autoon sisälle. Silminnäkijän mukaan lämpötila oli jopa 27 astetta ja aurinko paistoi suoraan autoon.

– Koira parka haukkui ja läähätti, mutta pian ei jaksanut enää haukkua vaan kyyristyi auton lattialle. Kielen väri oli jo ehtinyt muuttua vaaleaksi.

Koira oli paikallaolijoiden arvioiden mukaan ollut autossa noin 15 minuuttia.

– Auton ikkunat olivat hieman raollaan, mutta ei se auta mitään, kun auto voi kuumeta 70–80-asteiseksi hellepäivänä.

Kun koiran omistajat palasivat, he käyttäytyivät aggressiivisesti sivullisia kohtaan. Miespuolinen omistaja oli silminnäkijän mukaan haukkunut huolestuneet sivulliset ja paiskannut näiden koiralle tuoman vesikipon maahan.

Mies oli myös huutanut, että hän saa vaikka ampua koiransa, jos niin haluaa. Hän kertoi ampuneensa edellisen koiransa, koska niin "maalla on tapana".

Raivoamisensa aikana mies ei ollut tehnyt elettäkään päästääkseen koiraa ulos autosta, kertoo silminnäkijä. Sitten mies, sekä tämän mukana ollut nainen ja pieni lapsi, kaasutti pois paikalta ja näytti lähtiessään muille loukkaavia käsimerkkejä.

Kuumaan autoon jätetystä koirasta pitää soittaa poliisille

Tapauksen silminnäkijät ottivat auton rekisterinumeron ylös ja soittivat poliisin kahteenkin otteeseen, mutta partio ei ehtinyt paikalle.

IL:n haastatteleman rikosylikonstaapelin mukaan poliisin järjestelmään ei ole vielä tullut rikosilmoitusta tapahtuneesta. Syynä saattaa poliisin mukaan olla ilmoitusten suuri määrä, jolloin kirjausten tekemisessä voi olla parin päivän viive.

Suomen eläinsuojeluyhdistys ja Kennelliitto neuvovat sivullisia auttamaan ja puuttumaan asiaan, jos näkevät koiran suljetussa, kuumassa autossa. Raolleen jätetty ikkuna ei estä lämpötilaa nousemasta saunan lukemiin.

Helsingin poliisi on muistuttanut jo viime kesänä, että koiran jättäminen kuumaan autoon on eläinsuojelurikos, josta pitää ilmoittaa hätänumeroon, mikäli auton omistajaa ei tavoiteta päästämään koiraa tukalasta tilanteesta pois.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.