Sittenkin valkea joulu? Meteorologi paljastaa, missä musta maa voi aamulla saada valkoisen peitteen

Jouluaattoa on vietetty suuressa osassa maata lauhassa, sateisessa ja harmaassa säässä. Etelä-Suomessa sateet ovat tulleet vetenä, kun taas pohjoisosissa jouluaattoa ovat värittäneet yksittäiset lumikuurot. Joulun edetessä sää noudattaa samaa lauhaa ja sateista kaavaa.

Sateinen ja lauha sää on sulattanut paikoittain lumia viime päivien aikana. Lumen määrässä onkin huomattavia eroja. Siinä, missä Etelä-Suomessa joulu on ollut musta, pohjoisessa osan aatosta on voinut viettää komeiden nietosten päällä pulkkamäessä tai hiihtoladuilla.

– Vaasan korkeudella asti maa on mustana, mutta sitten taas Lapissa on ihan ennätykselliset määrät lunta – ylimmillään yli 70 senttiä lunta, mikä on joulukuun puolella huomattavan paljon, Forecan päivystävä meteorologi Miina Manninen kertoo MTV Uutiset Livessä. 

Saadaanko huomisaamuna sittenkin valkoinen joulu?

Sadealue on ehtinyt jo rantautua Etelä-Suomeen. Ensi yön kuluessa saderintama laajenee kuin varkain Keski-Suomen ylle.

Kuten viime päivinä, etelässä sateet tulevat maahan vetenä, pohjoisemmassa taas astetta kiinteämmässä muodossa.

Suurin lumikertymä on seuraavien päivien aikana Itä-Suomessa, jossa lunta voi tuprutella jopa viisi senttiä.

– Saderintamalinjan eteläpuolella sateet ovat koko ajan vettä, mutta pohjoisempana tulee märkää, lunta ja märkää. Saattaa olla, että Tampereen ja Mikkelin eteläpuolella, jossa tällä hetkellä on musta maa, siellä huomenaamulla olisi muutama sentti lunta maassa.

Tarkkuutta liikenteeseen!

Ajokeli muuttuu jo huomisaamuna paikoittain haastavaksi, minkä vuoksi autoilijoiden on syytä olla varovaisia liikenteessä.

– Ajokeli muuttuu huonoksi sitä mukaan kuin räntä- ja lumisateet alkavat. Liikenteessä kannattaa olla varovainen, meteorologi muistuttaa.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja