Etelä-Suomi voi saada lumipeitteen vuoden lopussa – uusi vuosi alkanee taas vesikelissä

Etelä-Suomessa odotellaan yhä lumisia talvipäiviä. Lapissa ja Pohjois-Karjalassa lunta riittää sen sijaan kinoksiksi asti.

Eniten lunta on kertynyt Pohjois-Karjalan ja Kainuun alueelle sekä Luoteis-Lappiin, jossa hanget ovat yli puolimetriset. Maan lumisin paikka on tällä hetkellä Kittilä 76 sentin kinoksillaan.

Varsinais-Suomessa ja etelärannikolla on vielä täysin lumettomia alueita – ja lumettomiksi ne tuoreiden ennusteiden mukaan jäävätkin, joskin vuoden vaihtuessa lunta voi sataa myös Helsingin ja Turun seuduille.

– Uudenvuoden aattona sää kylmenee hieman edellispäiviin verrattuna, ja lämpötila voi laskea pakkaselle etelää myöten. Sää on aluksi myös poutainen melkein koko maassa. Uusi sadealue lähestyy kuitenkin jo lounaasta. Tämänhetkisten tietojen mukaan lunta sataa illalla etelässä ja lounaassa. Sadealueen aikataulu voi kuitenkin vielä muuttua, MTV Uutisten meteorologi Mette Mannonen kertoo.

Aattoiltana mahdollisesti maahan satavasta lumesta ei saada etelässä nauttia pitkään.

– Sade alkaa sunnuntai-iltana etelässäkin lumena, mutta muuttuu nopeasti vetisemmäksi. Maanantaina sataa etelässä jo vettä. Maan keskiosissa sade jatkuu lumisena maanantainakin.

Uudenvuoden ilotulituksia sade saattaa vähän haitata, mutta pakkasesta ei tällä kertaa ole riesaa. Lämpötilat vaihtelevat uudenvuoden aattoiltana ja yönä etelän noin yhdestä pakkasasteesta Pohjois-Lapin noin kahdeksaan miinusasteeseen.

 

Lue myös:

    Uusimmat