Mainos

Sitkeät veljekset Wody ja Wolf ajoivat karhun käpälämäkeen – Ylpeä isäntä: Ei siinä paljon kuollutta olisi ehtinyt leikkimään

Vuosi sitten kruunupyyläisen Jaru Häggin metsästysreissu meinasi päättyä hurjalla tavalla. Hän oli matkalla autolleen, kun yhtäkkiä viereen ilmestyi aikuinen karhu. Onneksi matkassa oli mukana vauhtikaksikko Wody ja Wolf.

Saksanmetsästysterrierit Wody ja Wolf saavat uroteostaan Kennelliiton myöntämän Sankarikoiran arvon yhdessä 17 muun koiran kanssa. Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. 

Vuosi sitten terrieriveljekset olivat metsästystä harrastavan isäntänsä kanssa metsässä Kruunupyyssä. Isäntä metsästää muun muassa kauriita, supia ja sorsia.

Yhtäkkiä metsästä kuului outo ulvaisu. Toinen koirista, Wody, tuli Häggin jalkoihin, mikä ei ole sille lainkaan normaalia käytöstä.

– Ajattelin, että jos et halua metsässä olla, niin mene sitten autoon. Lähdin kulkemaan kohti autoa, mutta yhtäkkiä kuulin takaa Wolfin äänen. Samalla karhu hyppäsi siihen tielle. Karhu oli aivan vieressäni, kolmen metrin päässä, metsäisen autotien toisella puolella. 

Nappasi karhua "persuksista" kiinni

Wody hyökkäsi suoraan edestä karhun kimppuun. Karhu kuitenkin heitteli sitä hetken ja nakkasi tien viereen tajuttomana.

– Saman tien Wolf nappasi karhua persuksesta kiinni. Sain itse muutaman sekunnin aikaa reagoida ja hyppäsin autoon. Painoin äänitorvea ja karhu lähti lipettiin Wolf perässään.

Hägg kertoo ottaneensa tajuttoman Wodyn kyytiin ja lähteneensä etsimään Wolfia. Se löytyikin hyväkuntoisena muutaman kilometrin päästä.

– Wodylla meni muutama päivä toipua koettelemuksesta, mutta kyllä se siitä tokeni. Wolf ei ollut millänsäkään, ihan samanlainen se oli tapahtuneen jälkeen kuin ennenkin.

"Hermo ei olisi kestänyt"

Häggin mukaan kohtaamisessa olisi voinut käydä paljon pahemmin, ilman Wodyn ja Wolfin rohkeaa toimintaa.

– Ei sitä tiedä mitä se karhu olisi tehnyt. Ei siinä kyllä paljon olisi maate ehtinyt paneutua leikkimään kuollutta, ei sitä omat hermoni olisi kyllä kestänyt, isäntä sanoo. 

Karhuja hän on kohdannut ennenkin metsästystilanteessa, mutta vuoden takainen oli ensimmäinen kerta, kun karhu lähestyy normaalilla metsäkierroksella.

Nyt 7-vuotiaat koiraveljekset ovat isäntänsä mukaan erittäin hyviä luonteeltaan.

– Ne pärjäävät metsällä ja vahtivat omiaan, juuri minulle sopivia kavereita, Hägg sanoo.

Kennelliitto palkitsee Sankarikoirat Koiramessut-tapahtumassa 11. joulukuuta Messukeskuksessa Helsingissä.

MTV Uutiset on tavannut sankarieläimen arvonimen saaneita kavereita aiempina vuosina - katso koskettavat videot:


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.