Mainos

Sinnikäs Piki-koira teki sankariteon – iäkäs mies makasi sekavana keskellä metsää

Kennelliitto myöntää tänä vuonna Sankarikoiran arvon 17 koiralle. Yksi näistä ihmiselämän pelastamiseen oleellisesti vaikuttaneista sankareista on karjalankarhukoira Piki, jonka sinnikäs toiminta ohjasi omistajat eksyneen vanhuksen luokse.

Noin vuosi sitten Pikin omistajat olivat harjoittelemassa metsässä hirven jäljestämistä. Nuori, noin vuoden ikäinen koira oli ehtinyt treenailla tätä vasta muutamia kertoja.

– Harjoitusreissu ajoittui koulun syyslomalle, sillä metsässä olivat mukana Pikin nuoret omistajat Tuomas ja Lauri isänsä Pentin kanssa. He olivat olleet siellä jo useamman tunnin, kun mies soitti kello 16, että tässä menee vielä jonkin aikaa, kertoo perheenäiti Solja Pietilä

– Piki oli alkanut käyttäytyä erikoisesti. Se haukkui vain muutaman kerran ja tuli näytille, muttei antanut ottaa kiinni vaan palasi metsään tiettyyn kohtaan.

Pikillä oli kaulassaan gps-panta, josta nähtiin sen liikkeet. Lopulta omistajat lähtivät metsään katsomaan, miksi Piki ei tule luokse. 

– Pojat miettivät ensin, onko siellä nyt joku haavoittunut eläin vai mikä, kun Piki alkoi käyttäytyä niin omituisesti. 

Iäkäs mies löytyi ryteiköstä

Paikalla ollut Pentti Pietilä kertoo, että he pääsivät autolla noin 150 metrin päähän koirasta. He lähtivät kulkemaan kohti koiraa. 

– Nuorempi poika sanoi, että ihan kuin hän olisi kuullut ihmisen äänen, mutta minä olin varma, ettei siellä ketään ole tähän aikaan, tällaisessa paikassa.

– Pian Piki tulikin kauhealla innolla meitä vastaan, mutta heitti meidän edessämme lenkin ja jatkoi takaisin ryteikköön. Se kävi ikään kuin katsomassa, että olemme oikeasti tulossa perässä. 

Piki löytyi lopulta keskeltä metsän pahinta ryteikköä kuusen alla ja sen vieressä makasi iäkkäämpi mies heikossa kunnossa. Kun omistajat pääsivät miehen luokse, antoi Piki ottaa itsensä kiinni hihnaan.

– Mies oli hyvin sekavassa tilassa. Hän ymmärsi, että koira pyörii siinä ympärillä ja hän on saattanut yrittää huutaa meille jotain, kun kuuli auton ääniä. Yritimme taluttaa häntä kohti autoa, mutta miehen jalat eivät kantaneet. Lopulta hälytimme pelastuslaitoksen paikalle ja mies saatiin hoitoon.

Piki, erittäin vilkas maalaispoika

Iäkäs mies pystyi kertomaan olleensa keräämässä karpaloita. Hän oli tullut paikalle autolla, jonka pysäköintipaikan hän muisti. Pietilät uskovat, että omin avuin hän ei olisi metsästä pois päässyt. 

– Miehen sisko otti myöhemmin yhteyttä metsästysseuraamme. Ymmärtääkseni mies ei ole tämän tapauksen jälkeen ihan entiselleen palautunut, Pietilä kertoo.

Omistajat kertovat, että Piki on mainio koira, joskin melkoisen vilkas tyyppi.

– Se on sellainen maalaispoika, erittäin vilkas ja vähän kakaramainen koira. Hiljalleen se tässä aikuistuu, hirvimetsällä se kulkee hyvin mukana. Kyllä sen suhteen ihan toiveikkaita ollaan, vaikka oppimista on vielä. Se täytyy kyllä sanoa, että tällainen koira kasvattaa koko perheen hermoja, omistaja Pentti Pietilä nauraa.

Kennelliitto palkitsee Sankarikoirat Koiramessut-tapahtumassa 11. joulukuuta Messukeskuksessa Helsingissä.

MTV Uutiset on tavannut sankarieläimen arvonimen saaneita kavereita aiempina vuosina - katso koskettavat videot:Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.