Sisustusvinkit pieneen tilaan – loihdi tilantunnetta helposti

Jos tilaa on vähän, kannattaa sisustuksen miettimiseen käyttää kunnolla aikaa. Pienikin koti voi olla käytännöllinen ja tunnelmaltaan avara. 

Pienen tilan kalusteiden sijoittelussa kannattaa hyödyntää erityisen tehokkaasti syvennyksiä ja mahdollisia portaiden alusia. Lattiatilaa kannattaa jättää mahdollisimman paljon vapaaksi.

Mieti, voisiko joku kaluste täyttää monta eri tarkoitusta. Divaanisohvasta voi saada sängyn, ruokapöytä taas toimii myös työpöytänä. Harkitse myös sivuun taitettavaa pöytää tai kokoontaitettavia tuoleja, jotka voi vetää esille tarpeen tullen.

Suosi linjoissa selkeyttä ja muista, että huonekalut, joilla on vahva horisontaalinen profiili, saavat tilan tuntumaan suuremmalta. Horisontaalisia huonekaluja ovat esimerkiksi matalat sohvat ja lähes lattiatasossa olevat sängyt.

Materiaaleihinkin kannattaa kiinnittää huomiota. Läpinäkyvät lasi- tai akryylikalusteet tuovat tilaan lisää ilmavuutta ja avaruutta. Sama koskee lattiatasosta irti olevia huonekaluja. Jos käytät verhoiltuja kalusteita, muista, että vaaleat sävyt avartavat, tummat pienentävät. Suosi heijastavia materiaaleja, jotka antavat tilaan lisää valoa. Heijastavia materiaaleja ovat esimerkiksi lasi, korkeakiiltoiset pinnat sekä ruostumaton teräs.

Ole tarkkana myös valaistuksen kanssa. Sijoita valonlähteitä huonekalujen väliin tai kohdista valaisimet niin, että valo heijastuu seinistä tai katosta. Tärkeintä on, ettet yritä elää vain yhden kattovalaisimen varassa. Onnistunut valaistus syntyy aina useista eri valonlähteistä, joista osa antaa suoraa valoa ja osa tunnelmavalaistusta. 

Lähteet: housebeautiful.com, Sisustajan pienet tilat (Readme.fi, 2011)

Lue myös:

    Uusimmat