Oletko myymässä kotiasi? Tietyt sisustuselementit voivat jopa karkottaa ostajan

Tietyt elementit kotien sisustuksessa ovat asiantuntijan mukaan sellaisia, että moni suomalainen saattaa säikähtää.

Sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykönen Sisustus Linnestä kertoo, että tietyt, näyttävät elementit sisustuksessa ovat suomalaisten inhokkeja. Tästä syystä kannattaakin olla tarkkana etenkin silloin, jos omaa kotiaan on myymässä, ettei ostajien mielenkiinto katoa epämiellyttäväksi mielletyn sisustuksen vuoksi.

Jokainen sisustaa kotinsa tietysti omien mieltymysten mukaan. Jos asuntoa on myymässä, voi mahdollisimman montaa silmää miellyttävä sisustus kuitenkin parhaimmillaan auttaa jopa kauppojen syntymisessä.

Voimakkaiden värien kanssa on syytä olla tarkkana

Tietyt värisävyt ovat Pyykösen mukaan sellaisia, että harva suomalainen lähtisi sisustamaan niillä. Etenkin erityisen näyttävät värit ovat monessa suomalaiskodissa pannassa.

– Puhtaat, agressiiviset värit ovat sellaisia, että monen on vaikea omaksua niitä, Pyykönen kertoo.

– Jos asuntoa on myymässä, kannattaa olla varovainen muun muassa vihreän, punaisen ja ruskean eri sävyjen kanssa, Pyykönen jatkaa.

Trendikäs ei välttämättä ole se halutuin

Yksi kevään trendikkäimmistä sisustusväreistä on voimakas, kirkas sininen. Jos asunto on tarkoitus saada nykyisellään kaupaksi, ei asiantuntija suosittele kuitenkaan piristämään sisustusta tällä sävyllä.

– Vaikka kunnon sininen on tällä hetkellä hirveän trendikäs, niin myyntihetkellä se voi olla liian trendikäs ja liian harjaantunutta makua vaativa juttu – eli se ei sovi jokaisen makuun, Pyykönen kertoo.

– Niitä kaikkein äärimmäisimmän trendikkäitä ratkaisuja kannattaa välttää silloin, kun on myymässä, Pyykönen tarkentaa.

Luksus ei aina tee vaikutusta

Moni uskoo, että arjen luksus on juuri sitä, mitä suomalaiset kaipaavat. Pyykönen on kuitenkin työssään huomannut sen, että liian hienostuneet elementit saattavat jopa säikäyttää maanläheiset suomalaiset asuntonäytöissä.

– Selkeästi liian hienot, liian krumeluurit tai liian raskaat asiat eivät ole sellaisia, että niitä hirveästi suositaan. Mielestäni sellainen liiallinen luksus-elementtien käyttö ei myöskään välttämättä ole helposti omaksuttavaa meille, Pyykönen kertoo.

Video: Kuinka paljon sisustus vaikuttaa asunnon arvoon?

Lue myös:

    Uusimmat