Sisustamassa? Älä tuhlaa näihin eurojasi!

Olitpa sitten muuttamassa uuteen asuntoon tai sisustamassa vanhaa kotiasi uudelleen, on joitain asioita, joihin ei eurojaan kannata tuhlata.

Kun sisustusinto iskee, on helppo tuhlata suuria määriä jokaiseen haluamaansa sisustuselementtiin. Se on kuitenkin virhe. Olet äkkiä kuluttanut budjettisi, jos sorrut ostamaan jokaisen haluamasi tavaran.

Sen sijaan pienellä itsehillinnällä ja strategisella ajattelulla saat juuri sellaisen kodin kuin haluat – budjettisi rajoissa.

Pihistä siis näissä ihan suosiolla.

Peilit

Peilit ovat oleellinen sisustuselementti. Ne tuovat kotiisi tilan tuntua ja avaruutta, sekä tarjoavat mahdollisuuden tarkastaa ulkonäkö ennen ulos lähtöä. Tärkeydestään huolimatta niihin ei tarvitse tuhlata rahaa. Katsasta nettikirpparit ja edullisemmat sisustusliikkeet.

Säilytys

Voisit toki tuhlata omaisuuden kiinteisiin kalusteisiin tai muuhun prameaan, mutta ei ehkä kannata. Jos ja kun kyseessä ei ole loppuelämän kotisi, menetät muuttaessasi säilytysratkaisuun upottamasi rahat. Tarjolla on paljon hienoja ja edullisia säilytysratkaisuja, joten älä tuhlaa turhaan rahojasi.

Sisustustyynyt- ja huovat

Sisustustyynyillä ja -huovilla on helppo päivittää kodin ilmettä. Siksi ei kannatakaan kahlita itseään huippukalliisiin versioihin, joita pitää pitää esillä kuin pakosta. Panosta ennemmin edullisiin versioihin, jotta voit päivitellä niitä vuodenajan mukaan. Turkoosia kesällä, punaista joulun alla.

Satunnaiset huonekalut

Sellaisiin huonekaluihin, joita käytetään vain harvoin, ja jotka ovat enemmän silmänruokaa kuin käyttöä varten, kuten sivupöytä, jakkara tai olohuoneen tuoli, ei kannata tuhlata suuria summia rahaa. Edullisia vaihtoehtoja on paljon, joten satsaa mieluummin niihin, jotta voit myös vaihdella niitä kaivatessasi vaihtelua.

Sängynrunko

Mitä tulee sänkyyn, satsaa isolla rahalla hyvään patjaan, mutta rungon kohdalla voit nipistää kukkaronnyörit tiukalle. Kukaan ei huomaa nukkuvansa edullisella rungolla, mutta halvan patjan tunnistaa särkevästä selästä ja huonosti nukutuistä öistä.

Pienet matot

Pienessä tilassa mattojen päältä kuljetaan paljon. Älä siis tuhlaa kuukauden palkan verran mattoon, joka kuluu, tahriintuu ja on korvattava parin vuoden sisään – ja joka ei välttämättä edes sovi seuraavaan asuntoosi. Paras vetosi on tasapainotella laadun ja tyylin välillä ja ostaa suhteellisen edullinen matto, joka sopii juuri nyt asuttamaasi kämppään.

Päivittäiset ruokailuvälineet

Päivittäin käytettyjen ruokailuvälineiden kuuluu olla hauskoja ja tyylikkäitä, mutta myös helposti korvattavissa. Älä osta kallista posliinia joka päivä käytettäväksi, vaan turvaudu edullisiin ja rendikkäisiin astioihin, jotka eivät tuhoa pankkitiliäsi, vaikka menisivät rikkikin.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat