Mainos

Sisäministeriö varoittaa kasvaneetsa maastopalojen riskistä

Lämpimän sään ja kuivan maaston vuoksi maastopalon riski on suuri etenkin Länsi- ja Etelä-Suomessa.

Sisäministeriö kehottaa kansalaisia erityiseen varovaisuuteen avotulen käytössä lähipäivinä. Ministeriö muistuttaa, että aluskasvillisuus ei ole vielä kasvanut, maasto on kuivaa ja säätila lämmin. Nämä tekijät ovat aiheuttaneet erittäin otolliset olosuhteet maastopaloille varsinkin Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Myös useat pelastuslaitokset ovat esittäneet huolestumisensa tulen varomattomasta käsittelystä aiheutuneiden maastopalojen takia. Maastopaloja on viimeisten vuorokausien aikana ollut satoja. Ne ovat aiheuttaneet jopa kuolonuhreja.

Sisäministeriö muistuttaakin, että risujen polttamisen luvallisuus tulisi varmistaa etukäteen kunnan ympäristöviranomaisilta.

- Monissa kunnissa risujen, hakkuutähteiden ja lehtien avopoltto nuotiolla, tynnyrissä ja muussa vastaavassa astiassa on kokonaan kielletty taajama-alueilla. Muualla kuin taajama-alueilla ja mikäli poltto on taajama-alueella sallittua, on siitä yleensä ilmoitettava ympäristölautakunnalle ennen polttoon ryhtymistä, ministeriö muistuttaa tiedotteessaan.

Jätteiden polttaminen on sen sijaan kokonaan kielletty.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.