Sisäministeriö ja Rajavartiolaitos: Suomi ei ole Valko-Venäjältä tulevien siirtolaisten pääkohteena

Saksalainen Welt-lehti uutisoi, että Saksa ja Suomi olisivat Valko-Venäjällä olevien siirtolaisten suosikkikohteet.

Sisäministeriön erityisasiantuntija kertoo MTV Uutisille, ettei sisäministeriö ole havainnut viitteitä siitä, että Suomi olisi siirtolaisten erityisessä suosiossa.

Sisäministeriön tiedossa on ollut se, että Suomi on ollut esimerkiksi aiemmin Puolaan, Liettuaan ja Latviaan saapuneiden siirtolaisten toiveissa, mutta ei kovin monen.

– Syyskuun aikana Puolasta, Liettuasta ja Latviasta toisiin EU-maihin lähteneiden siirtolaisten pääkohde on ollut Saksa.

– Saksaan on suunnannut Valko-Venäjän kautta noin 8 400 ihmistä ja Suomeen on tullut muutamia kymmeniä. Näiden lukujen mukaan Suomen väitetty suosikki-asema ei ole realisoitunut, sisäministeriön erityisasiantuntija Mari Helenius kertoo MTV Uutisille.

Saksalainen Welt-lehti pohjaa tietonsa EU:n komission salaiseen asiakirjaan. Sisäministeriöllä ei ole tarkempia tietoja asiakirjasta.

– Käytännön tasolla Suomi ei ole erityisen suosittu, Helenius toteaa.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Rajavartiolaitos samoilla linjoilla: Suomi ei ole pääkohdemaa

Rajavartiolaitos tviittasi kello kahdeksan jälkeen torstai-iltana, että siinä, missä Saksaan on mennyt tuhansia ihmisiä Valko-Venäjän reittiä, Suomeen ihmisiä on saapunut noin 30 henkilöä. 

– Kansainvälisen tietojenvaihdon ja itse hankkimiinsa tietoihin nojaten Rajavartiolaitos ei pidä Suomea pääkohdemaana, Rajavartiolaitos kirjoittaa tviitissään. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Juttua muokattu 11.11.2021 kello 20.24: Lisätty Rajavartiolaitoksen tiedot jutun loppuun. 

Lue myös:

    Uusimmat