Sisäministeri Mykkänen tyrmää turvapaikanhakijoiden palautusleirit: "Australian leirit varoittava esimerkki"

Turvapaikkaprosessit syynissä - vieraana sisäministeri Kai Mykkänen 8:19

Suomen sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) tyrmää Tanskan ehdotuksen turvapaikanhakijaleireistä. Huomenta Suomessa vierailleen Mykkäsen mukaan kyseisen kaltaisilla leiriellä ei voitaisi taata ihmisoikeuksia.

Tanskan pääministeri Lars lokke Rasmussen on ehdottanut tanskalaisen Berlingske-lehden mukaan, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet siirrettäisiin odottamaan palautustaan erilliseen leiriin tai säilytyskeskukseen.

– Pelkään, että ne on hyvin vaikea toteuttaa niin, että ihmisoikeudet toteutuisivat, Mykkänen kommentoi asiaa Huomenta Suomessa.

– Australian leirit Naurusaarilla ja Papua-Uudessa-Guineassa ovat varoittavat esimerkit, sisäministeri jatkoi.

Huomio kiintiöpakolaisiin

Mykkäsen mukaan asia pitäisi ratkaista muulla tavalla. Hänen mukaansa nyt pitäisi enemmän keskittyä pakolaisleireiltä tuleviin kiintiöpakolaisiin.

– Tämä nykyinen menetelmä, jossa me pakotetaan ihmiset tulemaan salakuljettajien avulla rajan yli ja sillä tavalla hakemaan turvapaikkaa, johtaa vaikeisiin punnintoihin.

– Osa maista kokee, että he eivät saa ihmisiä palautettua, ja se johtaa tällaisiin ehdotuksiin, Mykkänen kuittaa Rasmussenin ehdotuksen.

Lue myös:

    Uusimmat