Mainos

Sisäministeri Mykkänen tyrmää turvapaikanhakijoiden palautusleirit: "Australian leirit varoittava esimerkki"

8:19

Suomen sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) tyrmää Tanskan ehdotuksen turvapaikanhakijaleireistä. Huomenta Suomessa vierailleen Mykkäsen mukaan kyseisen kaltaisilla leiriellä ei voitaisi taata ihmisoikeuksia.

Tanskan pääministeri Lars lokke Rasmussen on ehdottanut tanskalaisen Berlingske-lehden mukaan, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet siirrettäisiin odottamaan palautustaan erilliseen leiriin tai säilytyskeskukseen.

– Pelkään, että ne on hyvin vaikea toteuttaa niin, että ihmisoikeudet toteutuisivat, Mykkänen kommentoi asiaa Huomenta Suomessa.

– Australian leirit Naurusaarilla ja Papua-Uudessa-Guineassa ovat varoittavat esimerkit, sisäministeri jatkoi.

Huomio kiintiöpakolaisiin

Mykkäsen mukaan asia pitäisi ratkaista muulla tavalla. Hänen mukaansa nyt pitäisi enemmän keskittyä pakolaisleireiltä tuleviin kiintiöpakolaisiin.

– Tämä nykyinen menetelmä, jossa me pakotetaan ihmiset tulemaan salakuljettajien avulla rajan yli ja sillä tavalla hakemaan turvapaikkaa, johtaa vaikeisiin punnintoihin.

– Osa maista kokee, että he eivät saa ihmisiä palautettua, ja se johtaa tällaisiin ehdotuksiin, Mykkänen kuittaa Rasmussenin ehdotuksen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.