Lännen Media: Kreikan leireiltä ei voi tuoda vain tyttöjä

4:51
MTV paikalla Kreikan pakolaisleirllä Lesboksen saarella – tilanne on kaaoottinen.

Sukupuolen käyttäminen alaikäisten turvapaikanhakijoiden automaattisena valintaperusteena rikkoisi lakeja ja sopimuksia, kirjoittaa Lännen Media.

Valintakäytännöt eivät saa olla syrjiviä, sanoo Lännen Median haastattelema kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien professorin Martin Scheinin.

– Kun linjaus ja valintaprosessi painottavat yksilön hädänalaista tai haavoittuvaa asemaa ja sen arviointia yhteismitallisten kriteerien mukaan, on mahdollista pehmeästi – siis ei-kategorisesti – priorisoida tyttölapsia, Scheinin sanoo.

Pelastakaa Lapset ry:stä kommentoidaan medialle, että arviointi tulee tehdä lapsen edun mukaisesti ja yksilökohtaisesti. Sukupuoli on yksi arvioon vaikuttava tekijä.

– Leirit eivät ole turvallisia kenellekään, vähiten lapsille, sanoo järjestön erityisasiantuntija Tiina-Maria Levamo.

Presidentti Sauli Niinistö sanoi aikaisemmin Ylelle, että Suomen tulisi keskittyä ottamaan vastaan suurimmissa vaikeuksissa olevia turvapaikanhakijoita. Hänen mukaansa erityisesti tytöt ovat heikommassa asemassa kuin pojat.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.