Sisäministeri Mykkänen maata järkyttäneistä uusista rikosepäilyistä: Lapsille kerrottava, ettei vanhempien miesten tai poikien houkutteluihin lähdetä mukaan

3:04

Ministerit ja Oulun kaupungin johto ovat tavanneet tänään Oulussa järjestetyssä hätäkokouksessa. Paikalla Oulussa ovat olleet pääministeri Juha Sipilä (kesk.), sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) ja sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.).

MTV Uutisten toimittaja Anu Korhonen on seurannut päivän aikana Oulussa järjestettyä tapaamista.

Hänen mukaansa hätäkokouksen jälkeen pinnalla on huoli ja järkytys siitä, miten epäiltyjä seksuaalirikoksia ei ole pystytty estämään tai tuleeko niitä lisää.

"Vanhempien kerrottava lapselle, ettei houkutteluihin saa lähteä"

Mykkäsen mukaan seksuaalirikosten ennaltaehkäisemiseksi tarvitaan sekä vanhempien vastuuta että lainsäädännön uudistusta.

– Kaikista tärkein asia on se, että jokaisessa kodissa käydään läpi, että alaikäinen lapsi ei lähde mukaan vanhempien aikuisten miesten tai poikien houkutteluihin ja katsotaan toistemme perään.

– Sitten tarvitaan lainsäädännössä uudistuksia, joilla hallitsematonta, epämääräisessä tilanteessa olevia ulkomaalaisjoukkioita ei jatkossakaan ole.

Mykkäsen mukaan hallitus on valmis antamaan Oululle tukea kriisiapuun lähiviikkoina.

Miksi tapahtunut niin paljon Oulussa?

Yksi hätäkokouksen aihe oli selvittää, miksi seksuaalirikoksia on tapahtunut paljon juuri Oulussa.

– Oulussa on erittäin paljon nuoria alaikäisiä, ja toisaalta käytiin läpi sitä, että asioiden paljastuminen on yhteisön vahvuudesta kertova asia. Oulussa on pystytty paljastamaan poliisin kuin yhteisön toimesta näitä paljon.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja