MTV Oulussa: Kaupunginjohtaja kertoo kaksi syytä, miksi Oulussa on paljastunut useita lapsiin kohdistuneita seksuaalirikosepäilyjä

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala: Viranomaiset ja poliisi ovat tehneet hyvää työtä 1:58

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajalan mukaan kaupunki tulee keskustelemaan maahanmuuttoviraston kanssa, tarvitseeko maahanmuuttajille antaa lisäkoulutusta Suomessa elämisestä.

Laajala kommentoi MTV:n Kymmenen uutisissa, että kaupunki järjestää myös kouluissa tilaisuuksia oppilaille vastaavien tapahtumien ennaltaehkäisemiseksi.

– Käynnistämme kouluissa erityisiä tilaisuuksia ja pyydämme asiantuntija-apua kriisityöhön. Meillä on työryhmä, joka lähtee suunnittelemaan yksittäisiä erityistoimenpiteitä, ja tämän lisäksi aiomme esittää ministeriölle, että meidän toimintaamme rahoitetaan, Laajala listaa toimenpiteitä.

"2015 Ouluun tuli paljon maahanmuuttajia"

Kaupunki aikoo keskustella maahanmuuttoviraston kanssa eri kansalaisuuksien huomioimisesta.

– Tästä tullaan maahanmuuttoviraston kanssa keskustelemaan, onko tarvetta käynnistää lisäkoulutusta, mitä on elämä Suomessa ja miten täällä täytyy lakeja noudattaa.

Laajala näkee kaksi syytä siihen, miksi juuri Oulussa on paljastunut useita alaikäisiin kohdistuneita epäiltyjä seksuaalirikoksia.

– Viranomaiset ja poliisi ovat tehneet erittäin hyvää työtä, että on saatu tutkinnan tuloksia. Tietysti 2015 Ouluun tuli paljon maahanmuuttajia, ja elämme nyt sen jälkeistä aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat