Sir Sihinä luikersi jälleen etsijöiden otteesta – Tukholman eläintarhasta karannut käärme on vältellyt kiinnijäämistä jo liki viikon

Kuningaskobra livahti karkuun Ruotsissa 0:49
Katso video: Näin kuningaskobra Sir Väs (Sir Sihinä) pakeni lampun kautta välikattoon

Tukholmalaisesta eläintarhasta pakoon yrittäneen kuningaskobran vapauden päivät ovat luetut. Sen piilopaikka on löydetty, ja huomenna lauantaina se on määrä ottaa kiinni.

Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoo, että tukholmalaisesta Skansen-eläintarhasta karannut kuningaskobra luikerteli jälleen tänään omille teilleen.

Tukholmalaisen eläintarhan uusi kuningaskobra on osoittautunut kaiken kaikkiaan taitavaksi karkuriksi. Käärme pakeni ensimmäisen kerran viime lauantaina vain muutaman päivän eläintarhassa asumisen jälkeen.

Sir Sihinä eli ruotsin kielellä Sir Väs -niminen kuningaskobra löytyi tänään puolen päivän tienoilla, mutta käärmettä ei kuitenkaan saatu kiinni.

Nyt Sir Sihinä on jälleen luikerellut silmien ulottumattomiin. Aftonbladetin mukaan Ruotsin tullivirasto kertoo Facebook-sivuillaan kuningaskobran olevan jälleen karussa.

Saarto epäonnistui

Eläintarhan akvaario- ja terraariojohtajan Jonas Wahlströmin mukaan käärmeen olinpaikka tiedetään.

– Hän on edelleen pakosalla, mutta tiedämme tarkalleen, missä sisäseinässä hän on. Käärme on liikkunut muutaman metrin ylös- tai alaspäin.

Aiemmin tänään Wahlström sanoi, että käärme oli saarrettu eikä pystynyt liikkumaan. Käärme näyttää kuitenkin luikerelleen itsensä irti etsijöiden otteesta.

Sir Sihinän liikkeet jäljitettiin erikoiskameroiden ja se saatiin melkein kiinni, mutta etsinnät jouduttiin keskeyttämään.

– Röntgenkamerat poistettiin viime yönä, sillä tänään Tulli tarvitsi niitä, joten nyt odotamme, että saamme ne takaisin, Wahlström sanoo.

Ruotsalaislehden mukaan kuusi etsintäoperaatiossa työskennellyttä lepää nyt.

Kameroita, jauhoja, porattuja reikiä ja tikkaita

Sir Sihinän terraarion putkiin ja julkisivuihin on asennettu useita kameroita, joita seurataan.

Samaan aikaan Sir Sihinän elintiloihin on sijoitettu jauhoja, joiden avulla käärmeen liikkeitä voidaan seuarata.

Terraarioon on myös sijoitettu rottia ja ansoja. Kattoon on porattu reikiä, ja terraarion keskelle on avattu tikkaat. Kaikki toimenpiteet lisäävät mahdollisuuksia saada Sir Sihinä viimein nalkkiin.

Uusi kutsumanimi on Houdini

Sir Sihinää on tituleerattu Ruotsissa kuuluisan kahlekuninkaan mukaan viime aikoina Houdiniksi.

– Tuntuu hienolta, että olemme paikallistaneet hänet. Aiemmin haparoimme pimeässä, Wahlström sanoi uutistoimisto TT:lle.

Huomenna on tarkoitus purkaa seinää ja ottaa karkulainen esiin. Seuraavaksi on vuorossa karanteeni tai kotiaresti, kuten Wahlström sitä kutsuu.

Viikonlopun jälkeen käärme todennäköisesti voi muuttaa takaisin terraarioonsa.


Lue myös:

    Uusimmat