Tukholmalaisesta eläintarhasta paennut kuningaskobra edelleen karkuteillä – karkuri osoittautunut liukkaaksi luikuksi

Kuningaskobra livahti karkuun Ruotsissa 0:49
Katso video: Näin kuningaskobra Sir Sihinä (Houdini) pakeni lampun kautta välikattoon.

Tukholmalaisen eläintarhan uusi kuningaskobra on osoittautunut todella liukkaaksi luikuksi. Käärme pakeni terraariostaan viikonloppuna muina matelijoina vain muutaman päivän oleilun jälkeen, kun edeltävän 15 vuoden aikana yksikään luikero ei ole onnistunut pakenemaan.

Sir Sihinä -nimen saanut 2,5-metrinen myrkkyluikero onkin nyt nimetty uudestaan Houdiniksi kuuluisan kahlekuninkaan mukaan, kertoi Skansen Aquarium -eläintarhan johtaja Jonas Wahlström.

Käärme pakeni lauantaina, mutta oli maanantaina edelleen kateissa, vaikka sitä oli yritetty etsiä erikoiskameroiden avulla putkista ja välikaton rakenteista, minne sen on epäilty paenneen. Lattialle on myös levitetty jauhoja, jotta matelijan mahdollinen reitti paljastuisi.

Wahlströmin mukaan käärme ei voi päästä ulos rakennuksesta, ja vaikka pääsisikin, ulkona on niin kylmä, että matelija jäätyisi välittömästi tönköksi.

Kuningaskobrat kuuluvat maailman suurimpiin myrkkykäärmeisiin. Purema voi hoitamattomana tappaa.

Artikkelia päivitetty 24. lokakuuta 2022 kello 16.00: Käärmeen pituus korjattu yli kaksimetriseksi. Aiemmin jutussa luki yli nelimetrinen.

Artikkelia päivitetty 24. lokakuuta 2022 kello 23.54: Otsikkoa ja tekstiä päivitetty tuoreilla tiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat