Skansenin eläintarhasta karannut myrkkykobra on löytynyt – Ruotsin tulli tuli apuun

Kuningaskobra livahti karkuun Ruotsissa 0:49
Katso video: Näin kuningaskobra pakeni lampun kautta välikattoon.

Tukholmassa sijaitsevan Skansen-eläintarhan terraariosta viikonloppuna karannut kuningaskobra on nyt Aftonbladetin mukaan paikannettu. Se yritetään houkutella esiin piilopaikastaan.

Kuningaskobra nimeltään Sir Väs on löydetty lähes viikon kestäneiden etsintöjen jälkeen. Näin kertoo Skansen Aquarium -eläintarhan johtaja Jonas Wahlström. Hänen mukaansa kamerat ovat paikantaneet myrkkykäärmeen terraarion lähellä olevasta väliseinästä. 

– Nyt teemme isomman reiän, jotta saamme käärmeen ulos vahingoittamatta sitä. Toivomme, että saamme sen ulos tämän päivän aikana, Wahlström kommentoi Expressenille.

Sir Väs saatiin lopulta paikannettua, kun Ruotsin tullivirasto tuli apuun. Tullin henkilöstö oli mukana käärmeen etsinnässä ja lisäksi etsinnässä käytettiin läpivalaisulaitetta, jota tavallisesti hyödynnetään tullissa piilotettujen esineiden, kun huumeiden, etsintään.

Käärmeenlumooja halusi auttaa

Aftobladet on paikalla Skansenin eläintarhassa ja kertoo, että monet eläintarhan kävijät ovat helpottuneita siitä, että käärme on nyt paikannettu. Se yritetään houkutella piilopaikastaan.

Eläintarhan johtaja Wahlström arvelee, että käärmeellä on todennäköisesti jano eikä se pistä pahakseen, kun se saadaan takaisin kotiterraarioonsa.

Wahlström kertoo myös, että käärmeen metsästyksestä on tullut maailmanlaajuinen uutinen ja se on saanut laajasti mediahuomiota.  Wahlström kertoo saaneensa myös avustustarjouksia. Eräs mies väitti olevansa käärmeenlumooja ja tarjoutui soittamaan huilua käärmeen houkuttelemiseksi. Wahlström kieltäytyi tarjouksesta.

Sir Väs on aikamoinen veijari, kun se onnistui pakenemaan terraariostaan, sillä edeltävän 15 vuoden aikana yksikään luikero ei ole onnistunut pakenemaan Skansen-eläintarhasta.

Lue myös:

    Uusimmat