Mainos

Sipoo tyrmistyi - Helsinki tyytyväinen

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusen mukaan ratkaisu on tärkeä koko Helsingin seudun kannalta.

Korkein hallinto-oikeus on tehnyt tänään päätöksen, jonka myötä Sipoon on luovutettava Helsingille lounaisosiaan. Päätös otettiin Sipoossa vastaan tyrmistyneenä.

- Katsomme ensin, mitkä argumentit ovat ja miten siitä edetään, mutta kyllähän se on näin, että sitten on aika katsoa eteenpäin, Sipoon kunnanhallituksen puheenjohtaja Christel Liljeström sanoo MTV:lle.

- Helsingin kanssa on neuvoteltava maan hinnasta ja muista käytännön asioista. Oma kaavoituskin etenee sitä vauhtia, että kyllä mielenkiinto ja intressi siihen nyt kohdistuu.

Sipoolaisyhdistys vie rajaliitoksen EY-tuomioistuimeen

Sipoon puolesta -yhdistys aikoo valittaa pakkoliitoksesta EY-tuomioistuimeen. Asiasta kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Bambi Nyberg. Nybergin mukaan liitospäätös on lainvastainen, sillä sille ei ole olemassa lain vaatimia erittäin painavia syitä

(Seitsemän uutiset 15.01.2008)

(Kymmenen uutiset 15.01.2008)

Myös Sipoon kunnanjohtajan Markku Luoman mukaan sipoolaiset ovat hyvin pettyneitä siihen, että kunnan lounaisosat liitetään Helsinkiin.

Luoman mielestä Lounais-Sipoo jää kymmenen vuotta jälkeen metropolialueen kehityksestä, koska alueella tehty kaavoitustyö valuu hiekkaan.

Luoma kertoo, että Sipoo menettää lounaisosiensa mukana 14 prosenttia verotuloistaan.

Helsinki on tyytyväinen

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen (kok.) ilmoittaa olevansa erittäin tyytyväinen korkeimman hallinto-oikeuden päätökseen. Hänen mukaansa päätös poisti viimeisen esteen Helsingin laajenemisen tieltä.

- Ratkaisu ei koske vain Helsinkiä vaan se on hyvin tärkeä koko Helsingin seudun kannalta. Se parantaa seudun yhdyskuntarakenteen toimivuutta ja edistää asunto-ongelmien ratkaisua, Pajunen kiittää.

Asuntoministeri riemastui Sipoo-päätöksestä

Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) pitää KHO:n Sipoo-päätöstä "riemastuttavana".

Vapaavuori sanoo lausunnossaan, että kyseessä on vuosikymmeniin tärkein Helsingin metropolialuetta koskeva päätös. Asuntoministeri arvioi, että liitettäviin Sipoon lounaisosiin voidaan rakentaa täysin uudenlainen, moderni asuinalue.

Erityisen tärkeänä Vapaavuori pitää metron nopeaa jatkamista Helsinkiin liitettävälle alueelle.

Vapaavuori on helsinkiläinen ja toiminut kaupunginvaltuutettuna vuodesta 1996.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.