Sipilän porttikieltokohun keskiössä ollut sinisten valtiosihteeri perui yllättäen osallistumisensa ministerikokoukseen – "Kaaduin sen verran pahasti, että selkä meni"

Sipilä uskoo yhä soten syntyvän 1:38
Katso video: Pääministeri Sipilä uskoo yhä sote-uudistuksen syntyvän tällä vaalikaudella

Hallituksen väitetyn EVM-kiistan keskiössä ollut sinisten valtiosihteeri Samuli Virtanen on yllättäen perunut osallistumisensa EU:n kilpailukykyneuvostoon Brysselissä. Virtanen kertoo STT:lle, että hän loukkasi eilen selkänsä pulkkamäessä eikä matkan peruuntumiseen liity dramatiikkaa.

– Eilen oli tarkoitus lähteä Brysseliin. Olin päivällä vielä laskemassa pulkkamäessä pojan kanssa ja kaaduin sen verran pahasti, että selkä meni, Virtanen kertoo.

Virtasen oli tarkoitus sijaistaa työministeri Jari Lindströmiä (sin.) tai elinkeinoministeri Mika Lintilää (kesk.), joista jompikumpi on edustanut Suomea kilpailukykyneuvostoissa. Nyt Suomen paikalla istuu pysyvän edustajan sijainen Minna Kivimäki Suomen EU-edustustosta.

Sipilä antoi porttikiellon ministerivaliokunnan kokouksiin

Ilta-Sanomat uutisoi perjantaina, että Virtaselle oli annettu porttikielto hallituksen EU-ministerivaliokunnan kokouksiin. Jutussa arveltiin syyksi EVM-kiistan vuotamista julkisuuteen.

Ministerivaliokunnassa valmistellaan EU-asioita ja muun muassa tulevan viikon ministerikokouksia.

Virtasen mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei ole sanonut hänelle henkilökohtaisesti porttikiellosta.

Perjantain kokouksessa hän ei ollut paikan päällä, koska puolueen ministerit pääsivät hänen mukaansa itse paikalle.

Sipilä kiistää

Eilen pääministerin haastattelutunnilla myös Sipilä kiisti tiedon porttikiellosta.

– Tämä on ehkä väärin vuodettu. Silloin kun vuodetaan, kannattaisi vuotaa oikein.

Sipilän mukaan Euroopan vakausmekanismin (EVM) vieminen eteenpäin on sujunut hallituksen nuottien mukaisesti.

Nyt kantaa on haettu siihen, pitääkö Suomi kiinni lähtökohdastaan, että päätökset vakausmekanismin yksittäisistä maksatuksista pankeille tehdään yksimielisesti.

– Tein sen päätöksen, että kysytään tätä seuraavalta eduskunnalta. Minulla ei ole mitään kiirettä tämän asian eteenpäin viemisessä, Sipilä sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat