"Sipilä vaientaa kritiikin uhriutumalla" – SDP:n Rinne hermostui pääministerin nettikolumnista

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne syyttää pääministeri Juha Sipilää kritiikin tukahduttamisesta.

Rinne suivaantui Sipilän MTV:lle kirjoittamasta nettikolumnista. Pääministerin silmin hallituksen arvostelu on ollut kuin suoraan Donald Trumpin puheista.

– Pääministeri Juha Sipilä väitti MTV:n nettivieras -kolumnissaan, että Suomen poliittinen keskustelu on samanlaista kuin Yhdysvaltojen vaaleissa. Väite on täysin naurettava. Yhdysvaltojen vaaleissa nähtiin ylilyöntejä, jollaisia Suomeen ei kaivata, Rinne sanoo kirjoituksessaan.

"Suomi ei ole liikeyritys"

Rinteen mielestä Sipilä yrittää uhriutumalla vaientaa hallitukseen kohdistuvan kritiikin. Opposition lisäksi hallitusta on arvostellut Rinteen mukaan kansa.

– Sipilän olisi jo korkea aika ymmärtää, että Suomi ei ole yritys vaan demokratia. Suomen hallitusta ei johda toimitusjohtaja vaan pääministeri, jonka toimintaa voi ja saa arvostella. 

Rinne listaa joitain hallituksen tekemiä leikkauksia, muun muassa koulutuksen ja pienituloisten toimeentulon, joista hallitus on lupaustensa vastaisesti ottanut ison siivun.

Rinne sanoo hallituksen politiikan eriarvoistavan suomalaisia. Samalla SDP:n nokkamies kritisoi Sipilää siitä, ettei opposition kanssa ole istuttu julkisesti keskustelupöydän ääreen.

– Siksi haastan pääministeri Sipilän uudestaan keskustelemaan Suomen suunnasta. Pääministeri Sipilä saa itse valita mediaformaatin ja aikataulun, minä tulen paikalle, Rinne lataa.

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja