Mainos

Sipilä tapasi Imatralla surmatun hiljattain: "Vaikea kuvitella, että kenelläkään olisi jotain häntä vastaan"

3:37

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kuvailee Imatran ampumistapausta järkyttäväksi. Hän esittää syvän osanottonsa omasta ja koko valtioneuvoston puolesta uhrien omaisille ja läheisille.

Sipilä on ollut sisäministeri Paula Risikon (kok.) kanssa yhteydessä pitkin päivää asiaan liittyen. Pääministerin mukaan nyt odotetaan poliisitutkinnan tuloksia ja sen jälkeen pohditaan, tarvitaanko muutoksia esimerkiksi käytäntöihin, resursseihin tai lakeihin.

Tämänhetkisten tietojen mukaan uhrit olisi valittu sattumanvaraisesti. Yksi surmatuista oli Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kaksi muuta toimittajia. Sipilä kertoo tavanneensa uhriksi joutuneen valtuuston puheenjohtajan hiljattain. 

– Kävin kaksi viikkoa sitten Imatralla ja valtuuston puheenjohtaja emännöi vierailuani erittäin valoisana, elämänmyönteisenä ja energisenä ihmisenä. Hyvin vaikea kuvitella, että kenellään olisi jotain häntä, saati sitten toimittajia vastaan. Vaikea kuvitella, että tässä olisi muusta kuin summittaisesta uhrien valinnasta kysymys, mutta toki poliisi tutkii myös tämän (poliittisen motiivin) vaihtoehdon, sanoo Sipilä MTV Uutisten haastattelussa.

Sipilä toteaa, että Suomi on yksi maailman turvallisimmista maista, mutta silti tällaiset teot ovat valitettavasti meilläkin mahdollisia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.