Mainos

Risikko tapaa Imatran kolmoismurhan tutkinnanjohtajan – "Toivottavasti lisätietoa on tullut"

9:10

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) tapaa tänään Imatran kolmoismurhan tutkinnanjohtajan Imatralla.

Sisäministeri kertoi jo eilen matkustavansa tänään Imatralle. Risikko kertoo MTV:n Huomenta Suomessa, että Imatralla selviää poliisin tutkinnanjohtajan kautta myös, onko teosta ja sen motiivista tullut lisää tietoa.

– Toivottavasti lisätietoa on tullut. Ymmärrän oikein hyvin, että tutkinta kestää vielä kauan ja kuulustelut ovat vasta alkumetreillä. Toivon silti, että jotain on saatu selville, koska se voisi antaa hieman ymmärrystä tälle järkyttävälle teolle.

Imatralla kuoli lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä kolme imatralaisnaista ampumavälikohtauksessa. Poliisi epäilee ampujaksi 23-vuotiasta paikkakuntalaista miestä. Yksi surmansa saaneista oli Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen ja kaksi muuta paikallisia toimittajia.

Risikon mukaan näin järkyttävä teko kertoo pahasta tilanteesta ihmisen elämässä.

– Mikä saa ihmisen mielen järkkymään niin, että hänen on tehtävä tuollainen teko?

Koska murhista epäilty tekijä saatiin kiinni ja on elossa, niin poliisilla on mahdollisuus selvittää teon motiivia, sanoo Risikko. Risikon mukaan usein tällaisissa tapauksissa käy niin, että hyökkäyksen tekijä surmaa myös itsensä. Näin ei Imatralla käynyt, ja Risikko kuvailee sitä poikkeukselliseksi.

– Nyt meillä on toivottavasti mahdollisuus saada selitystä tälle asialle. Sitten mitä siitä selviää, vaikuttaa hyvin paljon niihin toimenpiteisiin mitä voidaan jatkossa tehdä.

Risikon mukaan ennaltaehkäisyä täytyy miettiä jatkossa, mutta koska kenenkään pään sisälle ei pääse, niin tehtävä tulee olemaan vaikea.

Risikko aikoo vierailla tänään Imatralla myös kriisitukipisteessä. 

Sisäministeri kuvaili aamun Huomenta Suomessa Imatran tragediasta levinneitä vääristeltyjä huhuja törkeiksi. Katso koko haastattelu ja keskustelu nettitrolleista artikkelin yläpuolelta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.