Mainos

IL: Veriteko yllätti epäillyn lähipiirin – "Vanhemmat yrittivät saada pojalle apua pitkään"

4:04

Imatran veriteon taustalla on poliisin mukaan todennäköisesti syrjäytymiseen ja mielenterveyteen liittyviä syitä. Iltalehden haastattelemien imatralaisten mukaan epäillyn ampujan läheiset olivat yrittäneet saada tätä toistuvasti hoitoon.

Poliisi on kuulustellut 23-vuotiasta epäiltyä tänään, mutta mies ei ole kertonut tapahtumista mitään eikä vastannut hänelle esitettyihin kysymyksiin. Siitä huolimatta poliisin käsitys siitä, ettei tekoon liity poliittista tai ideologista motiivia, on vahvistunut.

Myös käsitys siitä, epäilty toimi yksin ja valitsi uhrinsa satunnaisesti, on vahvistunut.

MTV Uutisille tutkinnanjohtaja kertoi, että epäilty oli vetäytynyt omiin oloihinsa ja vietti paljon aikaa tietokoneen ääressä.

”Välillä oli jo parempia kausia”

Iltalehden haastattelemien imatralaisten mukaan murhista epäilty nuori mies on tavallisen perheen lapsi. Miehellä on sisaruksia, ja hänen vanhempansa ovat työelämässä.

– Vanhemmat ovat yrittäneet saada pojalle apua pitkään. Välillä hänellä meni jo paremmin ja oli parempia kausia, mutta viime aikoina asiat menivät huonompaan suuntaan. Häntä yritettiin kyllä auttaa ja aikanaan hän kävi terapiassakin pitkään, tuttavat kertovat Iltalehdelle.

Poliisi epäilee 23-vuotiaan miehen ampuneen Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtajan ja kaksi paikallista toimittajaa sunnuntain vastaisena yönä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.