IL: Jukan, 60, puoliso kuoli Imatran kävelykadun kolmoissurmassa – "Anne lähti niin, että hän oli sovussa kaikkien läheistensä kanssa"

Imatralla joulukuussa 2016 tapahtunut kolmoissurma järkytti koko Suomea. Paikallinen nuori mies ampui kolme naista kävelykadulla Imatran keskustassa. Veriteossa kuolivat kuntapoliitikko Tiina Wilén-Jäppinen sekä toimittajat  Anne Vihavainen ja Katri Ikävalko.

Iltalehden haastattelema Jukka Leminen, 60, kertoo nyt surustaan ja elämästään tuon järkyttävän yön jälkeen. Tuona yönä hän menetti puolisonsa Annen sekä koko yhteisen tulevaisuuden tämän kanssa.

Iltalehden haastattelussa Jukka kertoo pariskunnan tapaamisesta sekä siitä, miten hyvä elämä heillä oli yhdessä. 

Jukka kertoo lehdelle, että lohtua tuo se, että viimeiseksi jäänyt yhteinen aamu Annen kanssa oli iloinen. Anne oli myös halannut lapsensa viimeiseksi jääneellä tapaamiskerralla.

– Anne lähti niin, että hän oli sovussa kaikkien läheistensä kanssa.

Jukka sanoo, että pikkukaupungin yhteisöllisyys on auttanut surussa eteenpäin.

– Lohdutti, että tapahtumat koskettivat muitakin kuin minua. Kuinka moni ihminen kuoleekaan niin, ettei se heilauta ketään?

Surmaaja todettiin mielentilatutkimuksessa syyntakeettomaksi ja hänet tuomittiin pakkohoitoon. Päätös ei yllättänyt Jukkaa.

– Toivon vain, että yhteiskunta pitää huolen, ettei hän tee sitä uudestaan, hän sanoo Iltalehden haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat