Mainos

Sipilä: Uudet Venäjä-pakotteet tuskin nousevat esiin – "Ei tässä hetkessä toimiva työkalu"

Brysselissä EU-huippukokoukseen osallistuvat pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei usko, että Venäjälle aiottaisiin nyt asettaa uusia pakotteita. Jos niihin päädytään, Suomi olisi niihin kuitenkin valmis.

– No kyllä se täysin mahdollista on, mutta ulkoministerithän päätyivät alkuviikosta siihen että se ei olisi tässä hetkessä toimiva työkalu. Katsotaan nouseeko se tuolla kokouksessa esille, mutta en usko että nousee, Juha Sipilä sanoi saapuessaan huippukokoukseen.

Sipilän mukaan pakotteiden lisäämisellä ei todennäköisesti olisi toivottua tehoa.

– Kyllä pakotteet työkaluvalikoimassa ovat, mutta en usko että ne kovin toimivia tässä tilanteessa olisivat - mutta eihän meillä paljon työkaluja ole. EU voi käyttää painostusta ja dialogia. Ja on mielenkiintoista kuulla mitä tuossa eilisessä Normandia-ryhmän kokoontumisessa on keskusteltu, siitä saadaan raportti, Sipilä totesi.

– Meillähän on pakotteet jo päällä jo tälläkin hetkellä, ja niiden lisäteho on todettu ulkoministerikokouksessa kyseenalaiseksi. Suomi on kyllä valmis harkitsemaan niitä jos ne yhdessä todetaan parhaaksi mahdolliseksi keinoksi, Sipilä lisää.

EU-huippukokoukselta hän odottaa eniten keskustelua siitä, mitkä olisivat EU:n todelliset keinot painostaa ratkaisuun Syyriassa. Avaimet ovat Yhdysvaltain ja Venäjän käsissä. EU on monessakin mieleessä sivuosassa.

– EU ei ole osapuoli muussa kuin humanitaarisessa avustamisessa. Siinä EU:n rooli on ollut aika merkittävä, ja meille on nyt erityisen tärkeää se, että järjestyy tilaisuuksia saada humanitaarinen apu perille, Sipilä toteaa.

2:42

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.