Mainos

Sipilä: PAM on paljon vartijana – toiveikas tuloksesta

4:05

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) oli toiveikas poistuessaan Palvelualojen ammattiliiton (PAM) hallituksen kokouksesta. Hän sanoi ymmärtävänsä, että päätös ei ole helppo.

– He jäivät sinne tekemään päätöstä, ja toivon, että se on myönteinen, Sipilä sanoi.

Hän totesi PAMin olevan nyt paljon vartijana. Hänen mukaansa tilanne on sopimuksen kannalta aika vaikea, jos PAMilta tulee kielteinen päätös.

– En tiedä, mitä osapuolet sitten päättävät. Se on työmarkkinajärjestöjen päätös, se jatko ja kattavuuden arviointi. Hallitus arvioi lopputulosta kesäkuussa julkisen talouden näkökulmasta, Sipilä sanoi.

Sipilän mukaan hallituksen pitää miettiä muita keinoja, jos paketti kaatuu.

PAMin kokoukseen tullessaan Sipilä totesi, ettei hänellä ole uusia lupauksia PAMin hallitukselle. Sipilä totesi, ettei maan hallitus voi käydä liittokohtaisia neuvotteluja.

Tämä päivä on jälleen kriittinen yhteiskunta- eli kilpailukykysopimuksen kannalta, kun PAMin hallitus käsittelee asiaa uudelleen. PAMin hallituksen kokous on parhaillaan käynnissä.

PAMin hallitus on ollut hyvin kriittinen sopimusta kohtaan ja torjunut sen kertaalleen. On hyvin mahdollista, että PAMin kanta ei muutu nytkään tai sopimukseen otetaan jokin ehdollinen kanta.

PAM on avainasemassa siinä, että alakohtaiset soveltavat neuvottelut kilpailukykysopimuksesta pääsisivät alkamaan. Elinkeinoelämän keskusliitto EK on vaatinut, että SAK:n kentän pitää olla laajemmin sopimuksen takana. Käytännössä odotus kohdistuu varsinkin PAMiin, joka on Suomen suurin ammattiliitto noin 230 000 jäsenellään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.