Mainos

Sipilä kävi viime hetken keskustelun PAMilaisten kanssa

SAK:n hallitus on aloittanut yhteiskuntasopimuksen käsittelyn. Kokoukseen osallistunut pääministeri Juha Sipilä (kesk.) toivoi SAK:hon tullessaan, että yhteiskuntasopimus syntyisi.

– Vielä kertaan ne hallituksen päätöksen taustat ja selvitän jos on epäselvyyttä, Sipilä kertoi toimittajille ennen kokouksen alkua.

Sipilä oli SAK:n hallituksen kuultavana kokouksen aluksi. Palkansaajakeskusjärjestön puheenjohtaja Lauri Lyly sanoi STT:lle odottavansa pitkää kokousta.

– Arvostan sitä, että pääministeri on itse päässyt tänne paikalle, Lyly sanoi.

Sipilä kertoo käyneensä viikonlopun aikana tiiviisti keskusteluita ammattiliittojen kanssa. Eilisiltana hän tapasi muun muassa PAMin puheenjohtajan Ann Selinin ja tämän tiimin.

Tapaaminen kesti Sipilän mukaan toista tuntia. Hän uskoo, että hallituksen linja kirkastui ammattiliitolle, mutta ei aamulla lähtenyt vielä arvioimaan liiton kantaa.

– Käytiin hyvin perusteellisesti läpi, ihan juurta jaksain, miksi tätä tehdään. En tiedä, mikä heidän vaikutelmansa asiasta on, mutta uskon, että hallituksen näkökulma kirkastui heille, Sipilä sanoi.  
Viikonloppuna on Sipilän mukaan käyty keskusteluita varsinkin Suomen palkkamallin selkeyttämisestä.

SAK:n hallitus päättää tänään, hyväksyykö se työmarkkinajärjestöjen neuvotteleman yhteiskuntasopimuksen. SAK:n liitoista PAM, Rakennusliitto, Lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys sekä Elintarviketyöläiset ja AKT ovat päättäneet, että ne eivät lähde neuvottelemaan työehtosopimuksiaan yhteiskuntasopimuksen pohjalta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.