Mainos

PAMin järjestöjohtaja MTV:lle yhteiskuntasopimukseen palaamisesta: "50-50"

Palvelualan suurliiton PAMin järjestöjohtaja Niina Koivuniemi pitää mahdollisena, että järjestö pyörtää päätöksensä hylätä yhteiskuntasopimus nyt, kun hallitus pitää edellytyksiä veronkevennyksiin hyvinä.

PAMin hallitus käsittelee yhteiskuntasopimuksen tilannetta viikon päästä torstaina.

– Fifty-fifty (50-50), arvioi Koivuniemi sopimuksen hyväksymisen mahdollisuuksia MTV Uutisille.

– Tuntuu nyt siltä, että meitä ihan oikeasti kuullaan, sanoo Koivuniemi.

Koivuniemi katsoo, että niin sanottu selviytymislauseke on kuitenkin yhä ongelmallinen. Hän sanoo, että lauseke pitää muokata sellaiseksi ettei sitä voi käyttää kilpailuedun saamiseksi.

– Me emme halua, että selviytymislauseke tarkoittaa meidän aloilla sitä, että työntekijän palkkaa saisi taloudellisin perustein laskea, sanoo Koivuniemi.

PAMin puheenjohtaja Ann Selin sanoo puolestaan STT:lle, että PAM kaipaa konkreettisia linjauksia hallitukselta, jotta yhteiskuntasopimuksen suhteen voidaan tehdä uudelleenharkintaa. Selinin mukaan työmarkkinajärjestöjen vastaus hallitukselle on oikean suuntainen askel.

PAMin hallitus päätti viime perjantaina jäädä ulos yhteiskuntasopimuksesta äänestyksen jälkeen. Puheenjohtaja Ann Selinin esitys hyväksyä sopimus äänestettiin kumoon luvuin 5-11.

Työnantajakeskusjärjestö EK ei ole toistaiseksi aloittanut yhteiskuntasopimuksen liittokohtaisia soveltamisneuvotteluja, koska se ei pidä kattavuutta riittävänä. Arvioiden mukaan sopimusta ei voi syntyä ilman 230 000 jäsenen PAMia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.