Sipilä: Ei uusia lupauksia PAMin hallitukselle

Sipilä: PAMille ei uusia lupauksia yhteiskuntasopimukseen 1:59

Pääministeri Juha Sipilällä (kesk.) ei ole uusia lupauksia Palvelualojen ammattiliiton (PAM) hallitukselle. Sipilä sanoi tullessaan PAMin hallituksen kokoukseen, että hallitus ei voi käydä liittokohtaisia neuvotteluja.

Tänään on kilpailukykysopimuksen kannalta jälleen kriittinen päivä, kun sille kertaalleen punaista valoa näyttäneen PAMin hallitus käsittelee asiaa uudelleen. PAMin hallituksen kokous on alkanut.

Sipilä sanoi tekevänsä parhaansa, että PAMilaisten päät kääntyisivät.

– Yritetään ainakin, kaikki kivet nyt käännetään, Sipilä sanoi.

Hänen mukaansa kilpailukykysopimuksen syntyminen on erittäin vaikeaa ilman PAMia.

PAMin hallitus on ollut hyvin kriittinen kilpailukykysopimusta kohtaan. On hyvin mahdollista, että PAMin kanta ei muutu nytkään tai sopimukseen otetaan jokin ehdollinen kanta. Viime viikolla STT:n kyselyssä tavoitetut liiton hallituksen jäsenet odottivat selkeää vastaantuloa, jotta kielteistä kantaa voitaisiin harkita uudelleen.

PAM on avainasemassa siinä, että alakohtaiset soveltavat neuvottelut kilpailukykysopimuksesta pääsisivät alkamaan. Elinkeinoelämän keskusliitto EK on vaatinut, että SAK:n kentän pitää olla laajemmin sopimuksen takana. Käytännössä odotus kohdistuu varsinkin PAMiin, joka on Suomen suurin ammattiliitto noin 230 000 jäsenellään. 

Lue myös:

    Uusimmat