Lyly: Sipilä selkeytti hallituksen viestiä – helpottaa jatkoa

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanoo, että pääministeri Juha Sipilän (kesk.) esiintyminen Ylen Ykkösaamussa selkeyttää tilannetta työmarkkinakentällä. 

– Minusta hän sanoi selkeämmin kuin aiemmin julkisuudessa sen, että tämä (työmarkkinajärjestöjen kilpailukykysopimus) riittää leikkausten poistamiseen, Lyly sanoo STT:lle.   

Sipilä sanoi Ylen Ykkösaamussa, että jos työmarkkinajärjestöjen yhteiskuntasopimus menee hyvin maaliin, ehdollisista lisäsäästöistä voidaan luopua. Veronkevennykset puolestaan tehdään, jos paikallinen sopiminen etenee ja Suomen malli selkeytyy.   

Työmarkkinajärjestöjen yhteiskuntasopimus on tällä hetkellä vaakalaudalla, sillä neljä SAK:laista liittoa on ilmoittanut, että ne eivät lähde soveltamaan sopimusta.

Liitot ovat kritisoineet hallitusta siitä, että se ei ole selkeästi ilmoittanut ehdollisten lisäleikkausten ja veronkorotusten kohtalosta. Hallitus ei niiden mukaan ole myöskään kertonut, toteuttaako se tuloveronkevennykset.  

Lyly kertoo, että viikonlopun aikana keskusteluita käydään liittojen ja mahdollisesti myös pääministerin ja hallituksen suuntaan.   

– Kriittiset liitot ovat sanoneet, että he voivat lähteä mukaan tietyin reunaehdoin. Nyt yritämme katsoa näitä kaikki asioita läpi, Lyly sanoo.   

Lyly keskusteli myös eilen Sipilän kanssa. Sipilä kertoi Ylellä, että hän on Lylyn käytettävissä kaikin tavoin. 

Lue myös:

    Uusimmat