Sipilä: Gallup-luvut enteilevät vaikeita hallitusneuvotteluja – pehmensi puheitaan puheenjohtajapestin jättämisestä: "Se on sitten puoluekokouksen asia"

Puheenjohtajatentti: Juha Sipilä 25:42

Eduskuntavaaleihin on aikaa enää reilut kaksi viikkoa. Tänään julkaistussa Ylen kannatusmittauksessa merkittävin nousija on perussuomalaiset, joka ohitti kertaheitolla keskustan ja vihreät nousten kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi.

Pääministeripuolue keskustan kannatus nousi hieman, 0,3 prosenttiyksikköä, mutta se on edelleen vain 14,4 prosentissa.

– Kyllähän tämä on meille matala luku. Se on ihan selvä asia, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoi aamun Huomenta Suomessa.

Kannatusmittaus enteilee vaikeita hallitusneuvotteluja

Huomenta Suomen puheenjohtajatenttien sarjan aloittanut Sipilä arvioi Johanna Tuurin haastattelussa, että kannatusmittaus enteilee vaikeita hallitusneuvotteluja.

– Neljä puoluetta on aika lailla samoissa. Tulee varmasti kova kisa, kun puolueita pistetään järjestykseen vaali-iltana. Taas vähän erilainen vaali.

– Jos vaalitulos ei ole kovin selkeä, silloin hallituspohjan muodostamisessa voi mennä aikaa.

Sipilä kertoi maaliskuun alkupuolella Ylen Ykkösaamussa, että hän ei aio jatkaa puheenjohtajana, mikäli vaalitulos on niin huono kuin gallupit tuolloin osoittivat.

Nyt tulos on kasvanut silloisesta luvusta vain hieman, 14,1 prosentista 14,4 prosenttiin, mutta Sipilä ei enää ottanut näin jyrkkää kantaa jatkoonsa puolueen johdossa.

– Se on sitten puoluekokouksen asia kesällä 2020 Vantaalla.

Lue myös:

    Uusimmat