Mainos

PAM jätti kilpailukykysopimuksen pöydälle – penää vielä lisäselvityksiä hallitukselta

2:30

Palvelualojen ammattiliiton PAMin hallitus ei odotuksista huolimatta tehnyt vielä tänään päätöstä kilpailukykysopimuksesta. Liiton hallitus on tällä tietoa seuraavan kerran koolla perjantaina SAK:n hallinnon kokouksen jälkeen. 

Puheenjohtaja Ann Selinin mukaan PAM odottaa selvyyttä maan hallitukselta siitä, miten se toteuttaa lupaamansa veronkevennykset. Liitto haluaa tietoa myös sopimuksen kattavuudesta, varsinkin siitä, lähteekö Teknologiateollisuus mukaan. 

– Epäiltiin sitä, tuleeko hallitus pitämään sanansa ja toteuttamaan ne osuudet, joita kilpailukykysopimukseen sisältyy, Selin kertoi heti hallituksen kokouksen jälkeen. 

Neuvottelutulos lähes kaikilla sopimusaloilla

PAMin lähes kaikille sopimusaloille saatiin eilisiltana kilpailukykysopimuksen mukaiset neuvottelutulokset. Näillä sopimusaloilla työskentelee yli 400 000 työntekijää. 

Selinin mukaan liiton hallitus piti neuvotteluratkaisuja sinänsä kelvollisina. 

– Suurin kritiikki kohdistui lyhyistä sairauslomista ilmoittamiseen ja siihen, että se olisi paikallisen sopimisen takana eikä suoraan työehtosopimuksessa oikeutena. 

Selin painotti, että valtaosin kritiikki kohdistui hallituksen toimenpiteisiin. Liitto vaatii, että hallitus toteuttaa veronkevennykset täysimääräisinä, miljardin euron suuruisina. Päätös asian jättämisestä pöydälle tehtiin hänen mukaansa yksimielisesti. 

– Meille on asetettu tosi tarkat ja tiukat tuntirajat siitä, miten paljon työaikaa pitää lisätä. Työnantajat ovat pitäneet siitä erittäin tarkasti kiinni, ja neuvotteluratkaisut on rakennettu sille pohjalle. Nyt pitää hallituksen tehdä samoin. Sopimuksesta ei voi joku osapuoli päättää, että me toteutamme siitä vain jonkun osan. 

0:57

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.