Sinulla menee ehkä paremmin kuin luuletkaan

Epämääräinen tyytymättömyys. Tunne, että jotakin puuttuu. Onni, jota ei etsinnöistä huolimatta näy kuin muiden Facebook-statuksissa. Jos omat näkemykset kiertävät harmaata kehää, kannattaa pysähtyä hetkeksi katsomaan elämäänsä. Luultavasti siinä on enemmän hyvää kuin luulitkaan.

Olet elossa

Hengität, olet, elät. Jo se taitaa olla aikamoinen lottovoitto.

Luet tätä tekstiä

Osaat lukea. Sen ansiosta saat koulutusta ja tietoa, johon monella muulla ei ole pääsyä – maapallolla on tiettävästi noin 800 miljoonaa lukutaidotonta aikuista. Kuulut hyväosaisten joukkoon myös sikäli, että käytät internetiä, sillä yli puolet maapallon ihmisistä elää internet-yhteyksien ulottumattomissa.

Sinulla on katto pään päällä

Et joudu hytisemään ulkona kylmässä ja miettimään, missä tarkenisit seuraavan yön. On olemassa paikka, jota voit kutsua kodiksi. Se ei ole kaikille itsestäänselvyys: kodittomia on Suomessa noin kahdeksan tuhatta ja koko maailmassa noin sata miljoonaa.

Voit syödä mitä haluat

Noin 800 miljoonaa ihmistä maapallolla kärsii nälästä. Jos olet syönyt tänään, ole siitä kiitollinen. Todennäköisesti voit myös valita melko vapaasti, mitä syöt, ja saat hanasta puhdasta juomavettä.

Et pelkää ulos mennessäsi henkesi edestä

Elät maassa, jossa on rauha. Sinun ei tarvitse pelätä sotaa, pommituksia tai väkivaltaa astuessasi ovesta ulos. Voit nauttia luonnon kauneudesta ja rakkaidesi seurasta huolehtimatta joka päivä siitä, miten pysytte turvassa.

Asuinmaasi turvaa perusihmisoikeudet

Voit olla oma itsesi riippumatta rodusta, ihonväristä, seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuolesta tai uskonnosta. Vielä onnekkaampi olet, jos sinulla on oikeus mennä naimisiin kenen kanssa haluat.

Sinulla on ainakin yksi ystävä

Et ole yksin. Ainakin yksi ihminen ajattelee sinua ja haluaa sinulle parasta ja odottaa jo seuraavaa kertaa, kun näette. Sinä tunnet samoin häntä kohtaan. Sinulla on joku, jonka kanssa muistella ”vanhoja hyviä aikoja”.

Aistit maailman

Näet läheiset ihmiset, kevääseen heräävän luonnon, tähtitaivaan ja auringonnousun. Kuulet lintujen laulun ja aaltojen lyönnin rantaan. Maistat isoäidin reseptillä leivotun omenapiirakan ja nautit tuoreen kahvin tuoksusta aamulla. Tunnet tuulen hiuksissa ja auringon lämmön iholla.

Käyt töissä

Se ei ehkä ole unelmatyösi, mutta sinulla sentään on työpaikka. Monet eivät pysty elättämään perhettään tai edes itseään yksinkertaisesti siksi, etteivät saa töitä. Suomessa oli vuoden 2015 tammikuussa 230 000 työtöntä.

Tulet rahallisesti toimeen

Sinulla on rahaa maksaa peruselämiseen tarvittavat laskut. Ehkä sinulle jää jopa hieman ylimääräistä rahaa, jonka voit käyttää kuten haluat.

Voit nousta ylös juuri nyt, jos haluat

Pystyt liikkumaan, jos haluat. Raajasi toimivat, eikä mikään estä sinua näkemästä niitä kauniita asioita, joita maailmalla on tarjota. Jos liikunta on saanut sinut fyysisesti puhki, mieti, kuinka onnekas olet, kun pystyt tuntemaan itsesi sillä tavalla väsyneeksi. Jotkut antaisivat mitä tahansa päästäkseen paikallesi edes muutamaksi tunniksi.

Murehdit tulevaa

Murehdit toisinaan, mitä elämästäsi oikein tulee. Mihin etenee ura ja perhe-elämä? Mikä on seuraava askel? Tämä tarkoittaa, että sinulla on mahdollisuuksia ja vapaus tehdä omat valintasi.

Olet epäonnistunut

Oletko joskus epäonnistunut? Onneksi olkoon! Se opettaa sinulle paljon enemmän kuin onnistuminen – ja kertoo, että sinulla on ollut tahtoa, kunnianhimoa ja sinnikkyyttä tavoitella haluamiasi asioita.

Sinulla on vaatteet

Omistat useamman kuin yhden vaatekerran ja voit valita, mitä laitat päälle. Voit pukeutua omasta mielestäsi mukaviin vaatteisiin tai jopa ilmentää asulla persoonaasi.

Olet terve

Jos sairastuisit nyt flunssaan, toipuisit siitä luultavasti melko nopeasti. Lisäksi saat tarvitsemaasi hoitoa ilman, että se ajaa sinua vararikkoon.

Olet matkustanut eri paikoissa

Monet ihmiset eivät koskaan poistu kotimaastaan tai edes kotikaupungistaan. Jos olet matkustellut ulkomailla, olet nähnyt enemmän maailmaa kuin monet muut.

Lähteet: Marcandangel.com, Powerofpositivity.com, Inspiration.allwomenstalk.com, Gibbon.co, Findikaattori.fi, Hs.fi, Wikipedia

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja