Mainos

Sinnikäs oravanpoikanen ryhtyi seuraamaan kesämökkiläisiä: "Se olisi tullut sisälle asti – ilme kertoi, että leikkikaveri oli haussa"

0:47

Pudasjärveläiset mökkiläiset saivat viime viikonloppuna pörröisen kaverin, kun peloton oravanpoikanen ryhtyi seuraamaan Timosen pariskuntaa. Asiantuntijan mukaan kyseessä on melko tavanomainen mökkivieras.

Timosten rakennuspuuhat keskeytyivät lauantaina yllättäen kummalliseen ääntelyyn. Aitan alta paljastui pikkuinen kurre, josta kehkeytyi päivän aikana mökkiläisten uskollinen seuralainen. Minne tahansa isäntäväki kulki, orava seurasi kiinnostuneesti perässä.

– Orava oli aina vähän pettyneen näköinen, kun emme huomioineet sitä. Sen ilme kertoi, että leikkikaveri oli haussa, Eija Timonen naurahtaa.

– Olisi se varmaan tullut sisälle mökkiinkin, jos ovia ei olisi pidetty kiinni, Timonen arvelee.

Välillä oravanpoikanen keräsi voimia nukkumalla mökkiterassilla. Kuva: Eija Timonen.

"Osa oravista haluaa kaveerata ihmisen kanssa"

Asiantuntijan mukaan tilanteessa ei ole mitään kummallista.

– Orava on äärimmäisen utelias ja helposti varsinkin ruualla kesytettävä eläin. Tietysti joukossa on myös tuollaisia yksilöitä, jotka haluavat tavallaan vain kaveerata ihmisen kanssa, Turun yliopiston eläinmuseon konservaattori Ari Karilahti selittää.

Aitan olla oli oravan piilopaikka. Kuva: Eija Timonen.

Oravien tavoin myös esimerkiksi ketunpoikasista voi saada kesyn mökkivieraan. Varsinkaan isompia eläinvieraita ei kannata Karilahden mukaan kuitenkaan ruokkia, sillä syksyn tullen täyden palvelun mökkivieras voi helposti nälkiintyä ruokkijan lähdettyä.

Sen sijaan vettä Karilahti kehottaa tarjoamaan vieraalle kuin vieraalle.

– Eläimet löytävät kyllä ruokaa luonnosta, mutta vedestä on kuivuuden vuoksi oikeasti pula. Kannattaakin viedä vesikuppi rauhalliseen paikkaan, josta kaikenlaisten eläinten on helppo käydä sitä hörppimässä, Karilahti kehottaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.