Sinnemäki: Työttömyys puraisee nyt myös naisia

Työministeri Anni Sinnemäki (vihr.) on huolissaan työllisyystilanteen heikkenemisestä.

Viimeisen vuoden aikana työttömyyden kasvu on kohdentunut ennen kaikkea nuoriin ja miehiin, mutta nyt työttömyys on kasvussa yhä useammilla ammattialoilla.

– Työllisyystilanteen laaja-alaisempi heikkeneminen näkyy nyt myös naisten työttömyysluvuissa, jotka ovat kasvussa ja tulevat todennäköisesti jatkamaan kasvuaan myös loppuvuonna, Sinnemäki arvioi tänään tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Talous- ja työllisyysennusteet ovat heikentyneet viime syksystä aina tämän vuoden kevääseen asti.

– Loppuvuonna työ- ja elinkeinotoimistoon rekisteröityneitä työttömiä tulee todennäköisesti olemaan yli 300 000. Ensi vuonna luku noussee yli kymmenen prosentin, Sinnemäki totesi.

Esimerkiksi pitkäaikaistyöttömien määrää tulee nousemaan syksyllä, sillä viime syksynä alkanut työttömyyden kasvu näkyy pitkäaikaistyöttömyydessä noin vuoden viipeellä.

Työministeri Sinnemäki arvioi, että talousnäkymiä ei voi edelleenkään pitää valoisina.

– Teollisuuden tuotanto on edelleen laskussa. Rakentaminen ei myöskään näytä vilkastumisen merkkejä Joitakin pilkahduksia paremmasta on kuitenkin nähtävissä. Esimerkiksi kuluttajien luottamus omaan taloudelliseen tilanteeseen ja työllisyyteen on hieman parantunut alkuvuodesta ja kansalaisten rahankäyttö on lisääntymässä.

(MTV3)

Lue lisää:

Katso Pekko Ylösen juttu (Kymmenen uutiset 21.7.2009)

Katso Keimo Lehtiniemen raportti Joensuusta (Kymmenen uutiset 21.7.2009)

Katso Aino Huilajan raportti Tallinnasta (Kymmenen uutiset 21.7.2009)

KATSO ANNI SINNEMÄEN HAASTATTELU

Lue myös:

    Uusimmat