Mainos

Sinn Fein mukaan Pohjois-Irlannin yhteishallintoon

Sinn Feinin puoluehallitus päätti tänään Dublinissa osallistua parlamentin työskentelyyn.

Pohjois-Irlannin suurin katolilaisten puolue Sinn Fein on päättänyt osallistua maakunnan yhteishallintoon, joka on ollut jäissä jo lähes neljä vuotta. Yhteishallinnon elvyttämisestä sovittiin aiemmin viikolla Britannian ja Irlannin pääministerien kokouksessa.

Pääministerit Tony Blair ja Bertie Ahern ilmoittivat viime torstaina Pohjois-Irlantia koskevasta tiekarttasuunnitelmasta. Yhteishallintoparlamentin on suunnitelman mukaan määrä kokoontua 15. toukokuuta. Sillä on sen jälkeen kuusi viikkoa aikaa muodostaa yhteishallitus.

Jos tässä epäonnistutaan, lopullinen takaraja hallituksen muodostamiseksi on 24. marraskuuta. Jos vielä tuolloinkaan osapuolet eivät pääse sopuun, jatketaan maakunnan hallinnointia Lontoosta.

Sinn Feinin puoluehallitus päätti tänään Dublinissa osallistua parlamentin työskentelyyn. Maakunnan suurin protestanttinen puolue Demokraattinen unionistipuolue (DUP) ei ole vielä kertonut omaa kantaansa yhteishallinnon elvyttämisestä.

DUP on kieltäytynyt neuvottelemasta Sinn Feinin kanssa ja se syyttää sitä osallisuudesta rikoksiin. Sinn Fein on Irlannin tasavaltalaisarmeijan IRA:n poliittinen siipi. IRA ilmoitti viime heinäkuussa luopuvansa väkivallasta ja laskevansa aseet.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.