Sinkkuna talvilomalla? AVA selvitti, missä kannattaa lomailla

AVA selvitti, millaista ohjelmaa suomalaisissa hiihtokeskuksissa on sinkuille.

Hiihtoloma tuo mieleen lähinnä yhteislomalle suuntaavat perheet, mutta miten sinkku viettää talviloman? AVA selvitti, millaista ohjelmaa suomalaisissa hiihtokeskuksissa on tarjolla yksin matkaaville.

Vaatteet paljastavat sinkun

Tapahtumavastaava SiniLahti Rukakeskus Oy:stä kertoo, että Rukalla käy paljon kaikkia asiakasryhmiä – myös sinkkuja.

– On täältä moni rakkaustarina saanut myös alkunsa! Virallista tutkimustietoa ei sinkkujen määrästä ole, Lahti kuvailee.

Esimerkiksi Pisteen Rakkausbileissä sinkun tunnistaa vaatteiden värityksestä. Vihreä viestittää "olen vapailla markkinoilla", keltainen taas "saatan heittäytyä romanssin vietäväksi". Punainen kertoo, että kantaja on (ainakin toistaiseksi) varattu, Lahti kuvailee.

Lahden mukaan laskettelu, aktiviteetit ja luonto ovat kävijöille tärkeässä asemassa.

– Hiihtohississä on helppo tutustua uusiin ihmisiin. Ja toki meillä on hyvä maine myös bilepaikkana, Lahti kuvaa.

Rukalla ohjelmat soveltuvat pääsääntöisesti kaikille. Heinäkuussa luvassa on erityisesti sinkuille tarkoitettu Sinkkumelonta Oulangalla. Keväällä on tarjolla runsaasti muitakin tapahtumia, joissa sinkutkin viihtyvät Lahden mukaan varmasti hyvin.

"Ei tarvitse miettiä, pääseekö retkelle mukaan"

Matkailuneuvontapäällikkö MaijaPalosaari kertoo, että Levillä käy paljon myös sinkkuja. Palosaari uskoo, että monipuolinen ohjelma houkuttaa yksin matkustavia. Rinteeseen ei ole pakko lähteä, vaikka ladulla tapaakin muita lomalaisia.

– Meillä kuluu aika muutenkin, hän heittää.

Levillä on käytössä talven viikko-ohjelma, jossa on tarjolla ohjelmaa ratsastuksesta ja lumikenkäilystä esimerkiksi huskyajeluihin.

– Näissä minimi on kaksi osallistujaa, että ohjelma toteutuu. Ei tarvitse miettiä, pääseekö mukaan. Esimerkiksi ohjelmapalveluilla minimi on usein neljä osallistujaa, Palosaari toteaa.

Hotellimajoituksellekin on vaihtoehtoja: Palosaaren mukaan Levillä on nykyisin myös kahdelle hengelle sopivia lomahuoneistoja.

Ole luova treffien kanssa

Markkinointikoordinaattori VilleAsikaisen mukaan Serenassa on sinkuille sopivaa erikseen järjestettyä ohjelmaa, kuten maaliskuinen Wonder Festival.

– Silloin toista tuhatta elektronisen musiikin ystävää tulee bilettämään vesipuistoympäristöön, hän kuvailee.

Miehen mukaan treffien kanssa kannattaa olla luova: tapaamisen voisi sopia rinteeseen tai vesipuistoon.

– Varmasti mieleenpainuva ja mukana treffikokemus olisi yhdistää nämä kaksi.

Vesipuisto Serenan alueella toimivasta Serena Skistä löytyy myös maailman ensimmäinen alamäkiluistelukeskus, joka Asikaisen mukaan soveltuu huimapäisten sinkkujen treffipaikaksi.

– Siellä pääsee katsomaan, miten toisella kantti kestää.

Perinteistä baari- ja yökerhomenoa

Toimitusjohtaja IlkkaSuutarinen Vuokatista kertoo, että Vuokatti on perinteisesti ollut perhelomakohde.

– Koko tarjontamme lähtee siitä. Emme kuulu hiihtokeskusten vauhtipaikkoihin. Tämä on tietoinen valinta, Suutarinen kuvaa.

Sinkkumatkaajalle on kuitenkin tarjolla perinteistä baari- ja yökerhomenoa esimerkiksi Sokos Hotellissa ja Holiday Club Katinkullassa, jossa on juhlittu esimerkiksi marraskuussa WinterOpen-nimellä kulkevia "Suomen suurimpia pikkujouluja".

– Niinä aikoina, kun turistit eivät tavallisesti liiku, pyrimme järjestämään tällaisia tapahtumia, Suutarinen sanoo.


Lue myös:


AVA/Maria Aarnio

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat