Singaporen GP:n topit ja flopit: Kilpailujohto mokasi riipivästi – pelissä paljon F1-tuloksia vakavammat asiat

6:47
Singaporen F1-kisasta tuli kaoottinen – katso tästä kohokohdat.

MTV Urheilun F1-toimitus listaa jokaisen ajetun osakilpailun jälkeen viikonlopun onnistujat ja epäonnistujat. Red Bullin Sergio Pérez juhli värikkäiden vaiheiden jälkeen uransa neljättä F1-voittoa valloitettuaan Singaporen GP:n.

TOPIT:

Sergio Pérez

Paalupaikka jäi vain 22 sekunnin tuhannesosan päähän. "Kauneusvirhe" oli nopeasti kuitattu, kun meksikolainen näytti kaapin sijaintia ja paahtoi heti lähdössä Ferrarin Charles Leclercin edelle. Suurin osa kilpailusta oli vakaan vauhdikasta taivaltamista, ja Pérez ansaitsi voittonsa. Vaikka Leclerc hiillosti turva-auton poistuttua viimeisen kerran Pérezin takasiivessä, "Checo" puristi lopussa eron riittävän suureksi. Se kesti viiden sekunnin aikarangaistuksenkin siitä, ettei mies jättänyt riittävää väliä turva-autoon. Pérez on jäänyt reippaasti tallikaverinsa varjoon, ja on sarjalle piristävää, että toinenkin Red Bull -kuski juhlii joskus.

McLaren

Ferrarin kakkos- ja kolmossijoja säväyttävämpiä olivat McLaren-kuskien sijat 4 ja 5. Daniel Ricciardo nousi viidenneksi lähdettyään kisaan kaukaa, pykälän Valtteri Bottaksen takaa ruudusta 16. Matkassa oli myös onnea turva-autoepisodeineen, mutta McLaren oli myös strategisesti ytimessä ja teki oikeita ratkaisuja. Ricciardo kiitti muiden hölmöilyistä, jotka silottivat kovana nousumaisterina parhaimmillaan tunnetun australialaisen tietä ylös. Vastaavia valonpilkahduksia ei olla tallista sesongin päätteeksi poistuvalla positiivisuuden ilmentymällä kuluvalla kaudella juuri nähty.

FLOPIT:

Kilpailujohdon sekoilu

Oli oikea ratkaisu, että kilpailun alkua viivästytettiin reilulla tunnilla, kun rata oli lainehtinut kovan sateen jäljiltä vedestä. Kilpailun aikana tapahtui sen sijaan pahemman luokan vihkoon veto. Virtuaalinen turva-auto poistettiin voimasta ja kuskien annettiin painaa vihreällä valolla, kun ratavirkailijat olivat yhä radalla irrottamassa Alexander Albonin Williamsin hajonneita osia kaiteesta. Viaplayn selostamossa asiaan otettiin heti topakasti kiinni. Puhutaan paljon F1-tuloksia vakavammista asioista: tällainen on vaarallista. Pitäkää nyt hyvä ihme siitä huoli, ettei päästetä kuskeja takomaan täyttä häkää, kun radalla on virkailijoita!

Yhdistelmä Max Verstappen ja Red Bull

Toiseen perättäiseen maailmanmestaruuteensa ajavan Verstappenin huippuvauhdissa ei ollut taaskaan vikaa. Alankomaalaisen meno oli kuitenkin viikonlopun aikana heittelevää. Lauantaina takkusi aika-ajojen päätösosiossa, kunnes mies iski viimeiselle aikakierrokselleen ja oli ajamassa paalulle, mutta Red Bull oli laskelmoinut bensan väärin ja hänet jouduttiin kutsumaan kierrokseltaan sisään. Verstappen raivosi ja joutui lähtemään sunnuntain kilpailuun kahdeksannesta ruudusta. Siinä hän jäi heti paikoilleen ja menetti muutaman sijan, ja myöhemmin tehtyään jo nousua kohti kärkisijoja hän rymisteli itsensä pitkäksi liiallisella malttamattomuudella turva-auton poistumisen jälkeen. Mestaruutensa puolesta Verstappenin ei toki tarvitse pelätä, mutta seitsemäs sija on hänelle nykyisen Red Bullin ohjaimissa harvinaisen huono. Tällaista nähtiin useammin Verstappenilta nuorempana: intoa saattoi olla enemmän kuin järkeä.

Yuki Tsunoda

Japanilainen ajaa toista F1-kauttaan, mutta mainittavaa kypsymistä ei olla nähty. 11. perättäinen pisteetön kilpailu oli tosiasia, kun Tsunoda hööki kylmillä renkailla ja täräytti varikolta juuri tultuaan seinään. Alokasmaisia virheitä tulee aivan liian usein sen lisäksi, että hän ottaa jatkuvasti takkiin AlphaTauri-tallikaveri Pierre Gaslylta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja