Mainos

Simon kunnanjohtaja: Ilmeet kertovat, että Fennovoiman jätteet mahtuvat Olkiluotoon

Fennovoiman ydinvoimalan toisen sijoituspaikkaehdokkaan Simon kunnanjohtaja Esko Tavia uskoo, että Fennovoiman ydinjätteiden sijoittamisesta Posivan luolastoon Olkiluotoon päästään lähiaikoina sopuun.

Tavia kertoo, että Fennovoima ja Posiva neuvottelevat asiasta.

- Se ymmärrys ja tieto mikä minulla on niin nyt, kun luvat ja periaatepäätöksen on hyväksytty niin uskon, että lähiaikoina kuullaan uutisia, että Fennovoima ja Posiva ovat päässeet ratkaisuun, jossa kaikki ydinjätteet sijoitetaan yhteen paikkaan, sanoo Tavia.

Eduskunta hyväksyi ydinvoimalupien lisäksi tänään myös Olkiluodossa sijaitsevan Posivan ydinjätteen loppusijoituslaitoksen rakentamisen laajennettuna. Sinne aiotaan sijoittaa ainakin Olkiluodon ja Loviisan ydinjätteet.

Fortumin ja Teollisuuden Voiman omistama Posiva on ilmoittanut julkisuudessa toistuvasti, että Fennovoiman ydinjätteet eivät mahdu Olkiluotoon. Simon kunnanjohtaja Esko Tavia ei usko tätä.

- Minä olen käynyt Olkiluodossa ja Posivan luolassa ja nähnyt ne suunnitelmat. Olen nähnyt suunnittelijoiden ilmeet ja tiedottamisesta vastaavien henkilöiden ilmeet, ja oman peruskoulutuksen pohjalta voin tehdä sen johtopäätöksen, että Olkiluotoon mahtuvat myös Fennovoiman ydinjätteet, sanoo Tavia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.