Video: Sarasvuo avautui Enbuskelle: Olin huono ystävä Simo Rantalaiselle

Radioääneksi palaava Jari Sarasvuo kertoi muun muassa pyytäneensä anteeksi entiseltä juontajapariltaan Simo Rantalaiselta.

Jari Sarasvuo avautui Tuomas Enbusken haastattelussa MTV:n Huomenta Suomessa keskiviikkona muun muassa viime vuosien vaikeista ajoista, tulevasta kirjastaan sekä sen teemoista.

Sarasvuo paljasti haastattelussa pyytäneensä anteeksi 1990-luvun Hyvät, pahat ja rumat -ohjelman juontajapariltaan Simo Rantalaiselta.

– Tunteeni Simoa kohtaan olivat totta. Kun sanoin aikoinani "Simo, mä rakastan sua", se oli täysin totta. Se on yhä totta, Sarasvuo kertoo.

– Mutta mä olin paska ystävä. Olen antanut Simolle rahaa, yrittänyt auttaa uran korjaamisessa. Olinko hyvä ystävä, sanani mittainen? En kyllä ollut, Sarasvuo sanoi ja kertoi omien vaikeuksiensa lähentäneen häntä ja Rantalaista.

Sarasvuo sanoo Rantalaisen nauraneen räkäisesti ja todenneen: "Mä tiedän, rakas Jari".

– Nyt, kun olemme taas puheyhteydessä, minulla on parempi mieli. Ei ainoastaan itseni puolesta, vaan siitä, mitä toisillemme merkitsimme ja merkitsemme.

'Tarvitsen kuilukokemuksia'

Jari Sarasvuolle kuuluu tällä hetkellä hyvää.

– Olen ollut erittäin työteliäs viimeisen vuoden ajan. Tämä on minulle hyvä tapa elää. Tarvitsen tavallaan niin sanottuja kuilukokemuksia. Se on jännittävä tapa elää. Nyt on erittäin hedelmällinen elämänvaihe menossa, mies kommentoi MTV Viihteelle.

Sarasvuo palaa syksyllä radioon juontamaan omaa puheohjelmaansa Yle Puhe -kanavalla. Mieheltä ilmestyy myös uusi kirja Välähdyksiä pimeässä ja pimeitä välähdyksiä (Otava) 16. lokakuuta.

– Kirjoitin tulevan kirjani ensimmäistä käsikirjoitusversiota 700 sivua. Siitä oli sitten aikamoinen tiivistäminen kolmosella alkavaan lukuun. Se ei ollut hauskaa, se oli työteliästä, mutta palkitsevaa. Radiomonologien tekeminen on hauskaa.

– Elämässäni oli noin viiden vuoden vaikea jakso, joka päättyi syksyllä 2014. Se kattoi kaikki elämänalueet yksityiselämää ja työelämää myöten.

Vuosi sitten syksyllä Sarasvuo julkaisi videon, jossa hän istuu saunassa ja saarnaa. Hän oli palannut kadotuksesta.

– Menin saunaan ja saarnasin munasillani. Siitä helpotus käynnistyi. Ihmiset tajusivat, että tuo kaveri puhuu totta itsestään ja ylipäänsä elämästä. Sen myötä on tullut paljon uusia ihmisiä elämään. Ihminenhän uusiutuu uusien ihmisten myötä. Se on helpottanut.

– Rakastavat ihmissuhteet mahdollistaa sen, että ihminen ei kuole paskoihinsa. Olen käynyt läpi sen omassa masennuksessa rypemisvaiheen. Se on jäänyt taa.

Katso otsikon alta Sarasvuon Huomenta Suomi -haastattelu kokonaisuudessaan!

Lue myös:

    Uusimmat