Silmälasitkin ovat jääneet matkasta – ruokakaupan kassa tunnisti kadoksissa olevan perheenisä Jannen eilen Helsingin Jätkäsaaressa: "Yleisövihjeiden puute vaikeuttaa etsintää"

Poliisi kaipaakin tietoja junamatkalla kadonneen ja Tampereella nähdyn Jannen liikkeistä 1:07

Viimeisin näköhavainto Jannesta on Jätkäsaaren K-marketissa eilen torstaina noin kello 13.20 aikaan. Havainnon teki kaupan kassatyöntekijä. Sen jälkeen Jannen liikkeistä ei ole mitään tietoa.

Näköhavainnon mukaan Jannella ei ollut päässään silmälaseja, joita hän normaalisti käyttää.

– Ei ole tullut edes kuluneen yön aikana uusia näköhavaintoja, Jannen läheinen kertoo MTV Uutisille.

K-market Jätkäsaaresta vahvistetaan MTV Uutisille, että kaupassa asioi tuntomerkkeihin sopiva henkilö eilen iltapäivällä. Kauppiaan mukaan miehen käytöksessä ei havaittu mitään poikkeavaa.

Täyttä varmuutta siitä, oliko kyseinen henkilö juuri Janne Malinen, ei kuitenkaan ole.

Jo keskeytetyt etsinnät aloitettiin uudelleen

30-vuotias Janne Malinen oli matkalla Kolarista Humppilaan, jonne hänen oli määrä kulkea Tampereella tapahtuvan vaihdon kautta. Hän hyppäsi junan kyytiin viime sunnuntaina. Sen jälkeen miehen liikkeistä ei ole varmaa tietoa.

Poliisi lopetti kertaalleen Malisen etsinnät, mutta aloitti ne myöhemmin uudelleen. Poliisi ei suostunut kommentoimaan MTV Uutisille, mikä sai poliisin käynnistämään etsinnät uudelleen keskiviikkona.

Malisesta tehtiin keskiviikkoaamuna näköhavaintoja Tampereella. Keskiviikkona ja eilen torstaina miehestä on tehty vahvistamattomia silminnäkijähavaintoja Helsingissä.

Noin 180 senttimetriä pitkällä ja normaalivartaloisella Malisella on yllään sinertävät farkut ja tummansininen huppari, jonka kauluksessa on oranssia sekä harmaata. Hänellä on mustat nahkaiset talvikengät.

Etsintöjä vaikeuttaa yleisövihjeiden puute

Läheiset ovat jakaneet kadonneen Jannen kuvia ja tuntomerkkejä ahkerasti sosiaalisen median yhteisöissä. Siitä huolimatta miehestä on tehty vain yksittäisiä näköhavaintoja. 

– Etsintää vaikeuttaa yleisövihjeiden puute, niitä ei vain yksinkertaisesti ole muita tullut, läheinen kertoo MTV Uutisille.

Läheisten mukaan Jannella ei pitäisi olla Helsingin seudulla ketään tuttavia, joiden luona hän voisi oleskella.

Läheisten mukaan etsintöjä vaikeuttaa se, että silminnäkijähavaintoja tulee niin vähän.

– Huoli on todella valtava. Varsinkin kun nyt on kulunut pitkiä aikoja ilman mitään näköhavaintoja, läheinen sanoo.

MTV Uutiset ei tavoittanut tutkinnanjohtajaa kommentoimaan tapausta.

Havainnot Malisesta voi ilmoittaa soittamalla hätäkeskuksen numeroon 112.

Lue myös:

    Uusimmat