Aimo, 67, lähti yöllä kotoaan eikä koskaan palannut – avopuoliso Merjan tuska on kestänyt jo yli 7 viikkoa

Poliisi on tehnyt etsintöjä muun muassa soisilla ja kallioisilla alueilla, toistaiseksi tuloksetta. Avopuoliso on erittäin huolissaan miehensä kohtalosta.

67-vuotias Aimo Vesanto katosi omakotitalostaan Kärkölän Järvelästä Rintalantieltä 14. ja 15. toukokuuta välillä, eli helatorstain ja perjantain välisenä yönä.

Katoamishetkellä Vesannolla on ollut yllään mahdollisesi vain harmaat yöhousut ja vaalea t-paita eikä hänellä ollut kenkiä jalassa.

Miehen pitkäaikainen avopuoliso Merja Makkonen huomasi katoamisen toukokuisen perjantain aamuna herättyään yöunilta. Avopuoliso ajatteli, että mies on todennäköisesti ulkosalla tekemässä askareitaan.

Makkonen meni pihalle huutelemaan miestä, mutta vastausta ei kuulunut. Mies on hänen arvionsa mukaan poistunut kotoa yökahden ja aamuyhdeksän välillä.

– Huomasin, ettei hänellä ollut mitään matkassaan. Ei takkia, ei kenkiä tai puhelinta, joka löytyi meiltä kotoa. Soitin hätänumeroon, Makkonen kertaa tapahtumien kulkua MTV:lle.

Epätietoisuuden piinaa on kestänyt jo yli seitsemän viikkoa. Hän on erittäin huolissaan avopuolisonsa kohtalosta.

– En vielä tahtoisi menettää toivoani. Pyytäisinkin, että ihmiset kulkisivat silmät auki ja ilmoittaisivat, jos he huomaavat jotakin Aimon katoamiseen liittyvää.

Monipuolista maastoa

Poliisi on etsinyt miestä muun muassa koirapartioiden ja lennätettävien helikoptereiden avulla, mutta mitään ei ole löytynyt. Pääasiassa poliisi on tehnyt maastoetsintöjä.

Etsinnöistä kertoo rikoskomisario Tuomas Kuure Hämeen poliisista. 

– Aikaa on kulunut paljon, ja jos hän on maastossa, niin todennäköisyydet alkavat aika huonolta vaikuttaa. Etsintöjä ei ole tehty päivittäin, mutta tasaisin väliajoin ja mahdollisuuksien mukaan tässä parin kuukauden aikana. Aimoa ei kuitenkaan ole löytynyt, poliisi kertoo.

– Lähistöllä on monipuolista eteläsuomalaista maastoa. On erilaisia vesistöjä, joki, suota, metsää ja kalliomuodostelmia. Olemme tarkistaneet railot, joihin ihminen voisi päätyä ja myös suoalueita on tutkittu.

Vapaaehtoisvoimia ei ole Kuuren mukaan käytetty, koska poliisi ei ole kyennyt perustellusti osoittamaan ja rajaamaan juuri tiettyjä alueita, joilla etsintää olisi voitu toteuttaa.

Havaintoja kaivataan yhä 

Avopuoliso Makkosen mukaan miehellä on todettu määrittämätön dementia ja asian selvittämiseksi oli jo luvassa jatkotutkimuksia. Katoaminen ehti tapahtua ennen niiden toteutumista.

Mies on avopuolison mukaan aiemmin ollut kateissa kaksi kertaa, mutta kyse on ollut ainoastaan muutamista tunneista. Ensimmäisellä kerralla mies löysi itse kotiin parin tunnin sisään. Toisella kerralla Makkonen ehti jo soittaa poliisit, jotka löysivät miehen ja toivat kotiin. 

Poliisin arvion mukaan Vesanto on todennäköisesti poistunut kotoaan vastaavalla tavalla eikä sitten enää löytänyt takaisin perille. Asiassa ei epäillä rikosta.

– Ei ole olemassa mitään sellaisia syitä, jotta epäilisimme rikosta. Toivomme tietenkin, että mies vielä löytyy, rikoskomisario Kuure sanoo.

Aimo Vesanto on noin 175–178 senttiä pitkä, ruumiinrakenteeltaan hoikka ja hänellä on harmaat lyhyehköt hiukset. 

Poliisi pyytää ilmoittamaan akuutit havainnot kadonneesta hätänumeroon 112 ja muut mahdolliset vihjeet sähköpostilla osoitteeseen: vihjeet.hame@poliisi.fi

Lue myös:

    Uusimmat