Mainos

Silja Serenade vältti törmäyksen Ahvenanmerellä

Uhkatilanne syntyi, kun Silja Serenaden vasemmalta puolelta tullut ruotsalaisalus alus jätti väistämättä kehotuksesta huolimatta. Lähimmillään alukset olivat 60-70 metrin päässä toisistaan.

Tallink Silja Oy:n autolautta Silja Serenade vältti erittäin vaarallisen törmäyksen ruotsalaisen lastialuksen kanssa aamulla Ahvenanmerellä. Silja Serenadella oli 1851 matkustajaa.

- Lähimmillään alukset olivat 60-70 metrin päässä toisistaan, kerrotaan Merenkulkulaitoksen Saaristomeren tarkastusyksiköstä.

Serenade oli matkalla Maarianhaminasta Tukholmaan, kun vasemmalta lähestyi väistämisvelvollinen Baltic Bright -lastialus. Se ei väistänyt, vaikka Serenadesta otettiin siihen yhteys ja kehotettiin tähän. Serenade pysäytti koneensa, pani pakin päälle ja vaaratilanteelta vältyttiin.

Onnettomuustutkintakeskus on ilmoittanut keräävänsä tietoja alusten vähältä piti -törmäyksestä. Keskus päättää sen jälkeen, tehdäänkö tapauksesta virallinen onnettomuustutkinta.

- Baltic Brightillä tapahtui merivartioston tietojen mukaan sähkökatkos eli black out. Sellaisen jälkeen laiva ei kulje enää suoraan, koska ohjailukyky katoaa vauhdin vähetessä. Laiva tekee silloin tyypillisesti saman tapaisen käännöksen kuin mitä nyt tapahtui, arvioi johtava tutkija Martti Heikkilä.

(MTV3-STT-TV4)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.