Silitysrauta likaa pyykin? Puhdista rauta helposti

Silitysrauta kaipaa säännöllistä puhdistusta. Näppärällä pikapesulla raudasta saa lähes uudenveroisen.

Tahrat silitetyissä vaatteissa johtuvat usein likaisesta silitysraudasta. Kotikutoisella puhdistusaineella silitysrauta on helppo puhdistaa ja samalla sen käyttöikä pitenee.

Sekoita keskenään vesi ja ruokasooda. Valmista puhdistustahna niin, että sekoitat teelusikallisen vettä ja kaksi teelusikallista ruokasoodaa. Levitä tahna silitysraudalle ja yritä peittää sillä etenkin pohjan likaisimmat kohdat. Voit käyttää levityksessä apuna esimerkiksi muovista lastaa. Anna tahnan vaikuttaa heti ja pyyhi sen jälkeen kostealla rätillä rauta puhtaaksi.

Höyryaukkojen puhdistaminen

Kostuta vanupuikko tislattuun veteen ja puhdista sillä silitysraudan höyryaukot. Tarkasta sen jälkeen silitysraudan vesisäiliö, ettei sinne ole jäänyt vettä. Täytä sitten kolmannes säiliöstä tislatulla vedellä.

Jos haluat antaa raudalle tehokkaamman pesun, voit täyttää säiliön etikkaseoksella. Se syntyy sekoittamalla kuppiin 3/4 osaa tislattua vettä ja 1/4 osaa viinietikkaa. Asenna silitysraudan höyry päälle ja laita rautaan kuumin mahdollinen ohjelma. Silitä sen jälkeen puhdasta pyykkiä, esimerkiksi lakanaa muutaman minuutin ajan. Anna nesteen poistua silityksen aikana ja varmista lopuksi, että säiliö on tyhjentynyt. Kaada mahdollinen ylimääräinen neste pois ja laita silitysrauta kuivumaan ilmavaan paikkaa.

Lue lisää:

Lähde: Real Simple

Kuva: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja