Mainos

8 niksiä, joilla saat koko kylpyhuoneen kiiltämään

Milloin viimeksi pesit suihkuverhon? Entä miten saat puhdistettua kaakeleiden välit? Katso niksit, joita hyödyntämällä saat siivottua koko kylpyhuoneen kerralla.

Kylpyhuoneen siivouksessa tarvitset muun muassa ruokasoodaa, vetyperoksidiliuosta ja etikkaa. Katso näppärät vinkit siihen, kuinka saat siivottua kylpyhuoneen kohteet.

1. Suihkuverho

Kylpyhuoneen suihkuverhon epäpuhtaudet, kellastumat ja homeen saat pestyä apteekista saatavalla vetyperoksidiliuoksella. Puhdistuksessa ja tahranpoistossa käytetään laimeaa kolmen prosentin vetyperoksidiliuosta.

Toinen vaihtoehto on puhdistaa suihkuverho ruokasoodasta ja vedestä tehdyllä seoksella. Ruokasoodaseosta levitetään pieni kerros tahriintuneen alueen päälle ja hangataan kevyesti.

Tarkista myös suihkuverhossa olevasta pesulapusta ohjeet: voitko pestä suihkuverhon pesukoneessa? Kovia, muovisia suihkuverhoja ei yleensä kannata pestä pesukoneessa.

2. Hammasharja

Tappaaksesi hammasharjoissa elävät pöpöt, uita hammasharjaa etikassa tunnin verran. Huuhtele hyvin juoksevan veden alla.


3. Pesusienet

Liota pesusienet tai muut vaahtomuovit säännöllisesti kuumassa vedessä ja etikassa tunnin ajan. Pese puhtaalla vedellä ja anna kuivua.

4.  Kylpyamme

Huuhtele kylpyamme ensin vedellä. Vetyperoksidiliuoksen avulla saat puhdistettua kylpyammeesta kalkkisaostumat ja kellertävät kohdat. Kaada ainetta suihkepulloon, suihkuta kylpyammeeseen ja anna vaikuttaa puoli tuntia tai tunnin verran. Pese lämpimällä vedellä.

Emalipinnan puhdistus voidaan hoitaa esimerkiksi soodavedellä tai miedolla yleispuhdistusaineella. Myös tuoretta sitruunaa voidaan käyttää apuna emalin puhdistuksessa. Anna soodaveden vaikuttaa muutama minuutti, puhdista pehmeällä liinalla ja huuhtele vedellä.

Etikan käyttöä emalin puhdistukseen ei yleensä suositella.

Keltaiset tahrat voit poistaa sitruunahapolla. Laita sitruunahappoa kupilliseen vettä, levitä seosta sienellä. Odota 20 minuuttia, pese pois lämpimällä vedellä.

5. Vessanpönttö

Poista kalkki vessanpöntöstä sekoittamalla sinappijauhetta, sitruunahappoa ja maissitärkkelystä suihkepulloon. Pese normaalisti harjalla.

Vinkki: Juomatta jäänyt colajuoma kannattaa kaataa wc-altaaseen vaikuttamaan yön yli!

6. Kaakeleiden välit

Kaada kulhoon ruokasoodaa ja kasta vedellä kostutettu, vanha hammasharja siihen. Putsaa kaakeleiden välit harjalla. Pese lopuksi lämpimällä vedellä.

Hiero kaakeleiden välit valkoisen parafiinikynttilän tylpällä päällä useita kertoja päästäksesi eroon homeesta, tummista tahroista ja kalkkisaostumista. Se ei ainoastaan puhdista, vaan myös suojaa lialta. 

7. Kaakeleiden pinnat

Lisää 15 grammaa sitruunahappoa lasilliseen lämmintä vettä ja pese kaakelit pehmeällä sienellä. Huuhtele vedellä.

Voit myös kokeilla etikkaa, jos kaakelit ovat erityisen likaiset. Suihkuta suihkepullosta etikkaa suoraan kaakeleille, anna vaikuttaa 10 minuuttia, ja pese vedellä. Pyyhi sen jälkeen kaakelit pehmeällä mikrokuituliinalla. 

8. Pesukone

Muista puhdistaa pesukone kolme kuukauden välein!

Pese tyhjällä koneella 90 asteen pesuohjelma normaalin pesuaineen kanssa vähintään kerran, pari vuodessa.

Laita sitruunahappoa pesuainelokeroon 100 grammaa. Pese tyhjällä koneella ilman esipesua 90 asteen pesuohjelma. Pyöritä ohjelman jälkeen vielä toinen pesu pyykinpesuaineen kanssa 40–60 asteessa.

Lähteet: Siivous.fi, Martat, Brightside 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.